null Beeld

Kijkers ontroerd door bijzondere laatste aflevering ‘Britts gouwe ouwen’

Britt Dekker draaide voor het programma Britts gouwe ouwen 6 weken lang mee in een verzorgingshuis voor ouderen. Met grote en kleine gebaren probeerde ze het leven van de bewoners wat vrolijker te maken.

Online redactie Libelle

Door de maatregelen zag de laatste aflevering er anders uit dan gedacht, maar toch wist Britt kijkers tot tranen toe te roeren. De bewoners van verzorgingshuis Sweelinckhof hebben al een lange tijd geen bezoek meer ontvangen door de huidige maatregelen. Dat valt sommige bewoners, en Britt ook, erg zwaar. Ze heeft in de weken dat ze heeft geholpen in het huis een band opgebouwd met de bewoners en vindt het verschrikkelijk dat ze geen afscheid kan nemen van de bewoners. Daarom verrast ze in de laatste aflevering een aantal bewoners op een bijzondere manier.

Moeder en dochter

De 104-jarige mevrouw Ligthart heeft haar dochter al weken niet gezien. Daar heeft ze het zwaar mee en ze heeft haar dochter de eerste weken meerdere malen huilend opgebeld. Vreselijk voor moeder en dochter, daarom zocht Britt naar een oplossing. Met een hoogwerker takelde ze haar dochter omhoog waardoor de twee elkaar weer even konden zien.

Verjaardagspost

Bewoonster mevrouw Nipshagen vierde haar verjaardag in deze rare tijd. Britt zorgde ervoor dat ze niet vergeten werd en bezorgde een enorme bak post met een hoogwerker op het balkon van de vrouw. Prachtige initiatieven die de kijkers van het programma ontroerden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Talpa

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden