RTL Beeld RTL
RTLBeeld RTL

Peter R. de Vries

Kijkers ontroerd door broer Peter R. de Vries in Humberto: “Ongelofelijk sterk”

Erandi GodinezRTL

Wouter de Vries, de broer van Peter R. de Vries, heeft gisteravond grote indruk gemaakt bij de kijkers van Humberto. Wouter sprak openhartig over de uitvaart van zijn broer en bedankte ook heel Nederland voor hun steun en medeleven.

Grote eer

Wouter sprak donderdag tijdens de uitvaart en was daarnaast ook één van de dragers van de kist. Beide taken heeft hij naar eigen zeggen ervaren als een eer, maar ‘die eer gaat ook gepaard met dagen dat je er tegenop ziet’. Volgens Wouter viel er na afloop een last van zijn schouder. “Als je dan je broer naar buiten draagt en heel Carré staat op voor een staande ovatie... Het leek wel of een onzichtbare hand kwam om te helpen.”

Overweldigd door steun

Sinds de moord op zijn broer heeft Wouter een ‘tsunami van warmte uit alle hoeken van Nederland’ ervaren. Zo kreeg hij veel handgeschreven brieven en kaarten, ‘hartverwarmend, echt prachtig’. Wouter hoopt dat het werk van Peter R. de Vries wordt doorgezet, want ‘het is een schandaal dat de ouders van een vermoord kind een laatste strohalm als Peter moeten hebben. Ik hoop dat het werk van Peter gemeengoed gaat worden.’

Keerzijde aan daden en principes

Wouter gaf aan dat er toch ook een grote keerzijde zat aan de vastberadenheid van zijn broer. “Peter is de afgelopen twee weken geroemd om al z’n daden en z’n principes. Ik wil er wel op wijzen dat die principes, ook al steunen we die als familie diep in ons hart, wel ook heel veel verdriet opleveren. Want Royce en Kelly zijn wel hun vader kwijt.”

Straatnaam vernoemen

Hoewel Wouter niet per se een standbeeld of een monument hoeft voor zijn broer, gaf hij aan dat hij het wel mooi zou vinden als er een straat naar hem zou worden vernoemd. “Ik zou Halsema willen oproepen: gooi eens een zeeheld eruit en kom met een Peter R. de Vries-straatnaam.” Een voorkeur voor de plek heeft hij niet, volgens hem is dat aan de kinderen van Peter, Royce en Kelly.

Reacties Twitter

Op Twitter wordt Wouter flink geprezen. Veel mensen vind het knap dat hij ondanks zijn verdriet toch bij Humberto aanschoof:

Bron: RTL 4

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden