null Beeld

Kijkers ontroerd door emotionele André van Duin in ‘Matthijs gaat door’

Zaterdagavond keken 1,3 miljoen mensen naar het nieuwe programma van Matthijs van Nieuwkerk, Matthijs gaat door. In de eerste aflevering van dit seizoen was André van Duin te gast. En de kijkers zijn behoorlijk onder de indruk van het emotionele interview over Andrés overleden partner en zijn eigen strijd tegen kanker.

André van Duin raakte zichtbaar geëmotioneerd tijdens het interview. De komiek sprak openhartig over de darmkanker die zijn partner het leven kostte en nu ook zijn eigen lijf is binnengedrongen. Ondanks dat de 73-jarige presentator verdriet heeft door wat hem is overkomen, kan hij ook heel nuchter naar de situatie kijken. "Je gaat allemaal een keer dood. Als er nu een einde aan was gekomen, had ik daar ook wel vrede mee gehad", zegt hij dan ook.

Steun

Ook laat André weten dat hij zich enorm gesteund voelt. Zo heeft hij de afgelopen maanden veel lieve berichten ontvangen. Daar heeft hij veel aan gehad. Hij maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om iedereen die hem een hart onder de riem heeft gestoken 'heel, heel, heel hartelijk' te bedanken.

Partner

Ook komt het overlijden van Andrés partner, Martin Elferink, ter sprake. In het begin van 2020 overleed hij aan de gevolgen van darmkanker. Ondanks dat hij zijn partner enorm mist, heeft André soms nog wel het gevoel dat Martin in de buurt is. "Ik overleg ook dingen met Martin thuis. Waarschijnlijk hoort hij het allemaal niet, maar misschien ook wel." André denkt dan ook dat er misschien wel 'iets' kan zijn na de dood. "Ik denk dat er nog wel iets bestaat. Een soort materie ofzo, ik kan het moeilijk omschrijven."

Onder de indruk

In het interview wordt André behoorlijk openhartig. En op een gegeven moment wordt hem dat te veel. Hij raakt zichtbaar geëmotioneerd en pinkt een traantje weg. De kijkers zijn onder de indruk van de presentator. Maar niet alleen vanwege zijn heftige verhaal. Vooral de positiviteit die hij uitstraalt, komt binnen bij de kijkers. Op Twitter delen de kijkers van Matthijs gaat door dan ook massaal steunbetuigingen aan André.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: BNNVARA.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden