RTL 4 Beeld RTL 4
RTL 4Beeld RTL 4

Televisie

Kijkers ontroerd door ‘Tour de Frans’-aflevering met Jan Dulles: ‘Stil van’

Gisteravond stond het programma ‘Tour de Frans’ volledig in het teken van de Volendamse zanger Jan Dulles (46) en dat leverde ontroerende beelden op. Jan bezocht samen met Frans de laatste rustplaats van zijn dochtertje en sprak openhartig over het grote verlies.

Erandi GodinezRTL 4

Jan Dulles en zijn vrouw Caroline verloren vorig jaar december geheel onverwachts hun pas drie maanden oude dochtertje Donna. Het meisje overleed door een scheurtje in het middenrif.

“Het blijft moeilijk”

Wanneer Jan samen met Frans het graf van zijn dochtertje bezoekt, levert dat emotionele beelden op. “Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen,” zegt Frans. “Nee, ik ook niet hoor. Het blijft moeilijk,” zo reageert Jan geëmotioneerd. Kun je zoiets ooit verwerken?” vraagt Frans aan Jan. “Ja, dat denk ik wel. Alleen het is een soort trauma dat altijd bij ons blijft. De dood van een kind… het krijgt wel een plekje, maar het is gewoon iets onbegrijpelijks.”

Invloed op werk

Slechts een paar maanden na het overlijden van zijn dochtertje, verloor Jan ook nog eens zijn vader aan de gevolgen van Alzheimer. “Het gebeurde op een moment dat we dachten: dit kunnen we er nu niet bij hebben. Maar uiteindelijk kun je dat toch allemaal aan.” Aldus Jan. Door alles wat hij heeft meegemaakt, verwacht hij dat zijn optredens ook anders zullen worden. “Ik realiseer me dat mensen anders naar mij kijken, ook op het podium. Het is niet meer ongedwongen. Niet meer van: we gaan met zijn allen een feestje geven en er is niks aan de hand, want er is wel wat aan de hand. Dat zien mensen aan mij.” Ook spreekt hij de hoop uit dat de fans hem een beetje zullen troosten. “Dat heb ik ook nodig, zou ik zeggen.”

Reacties Twitter

Op Twitter reageren mensen ontroerd op de aflevering.

Bron: RTL 4

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden