null Beeld

Kijkers ontroerd door verrassende wending in ‘Van onschatbare waarde’

Van onschatbare waarde kreeg woensdagavond een verrassende wending. Guus probeerde een bijzonder Boeddha-beeld te verkopen: een familiestuk dat al 57 jaar in zijn bezit was.

Faye Heijnis

Dat hij het nu wilde verkopen, had een ontzettend verdrietige reden.

Overleden zoon

Guus vertelde vooraf aan presentatrice Dionne Stax dat zijn zoon is overleden. "Hij laat 2 kinderen achter." Daarom voelde hij de noodzaak om het Boeddha-beeld nu te verkopen. Niet om het geld in eigen zak te steken (volgens traditie mag je een Boeddha eigenlijk niet zomaar doorgeven), maar om het te schenken aan een studiefonds voor kinderen die hun ouders zijn verloren. "Ik probeer hem aan iemand te gunnen waarvan ik denk dat hij bij die persoon goed is", besloot Guus vooraf.

Tranen

Uiteindelijk verkocht hij de Boeddha aan inkoper Bert, die er € 9.000,- voor bood. Bij de nabeschouwing van de deal, kwam een verassende wending. De andere 3 inkopers konden het dan niet met Guus eens worden over de prijs, maar ze besloten wel uit vrije wil € 1.000,- te doneren aan het goede doel. Uiteindelijk leverde de Boeddha dus € 12.000,- op. Dat roerde Guus tot tranen toe - en kijkers waren net zo onder de indruk.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Van onschatbare waarde (MAX). Beeld: MAX/Roland J. Reinders

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden