Kijkers persconferentie zijn het niet eens met nieuwe plek doventolken: “Irma moet weer in het midden” Beeld Still persconferentie
Kijkers persconferentie zijn het niet eens met nieuwe plek doventolken: “Irma moet weer in het midden”Beeld Still persconferentie

Kijkers persconferentie zijn het niet eens met nieuwe plek doventolken: “Zet Irma weer in het midden”

We hebben inmiddels ruim veertig coronapersconferenties gezien, maar vrijdagavond zat-ie in een nieuw jasje. De kijkers zijn alleen niet over alle veranderingen even enthousiast.

Tara StokdijkStill persconferentie

Zo vinden ze het maar stom dat de doventolken letterlijk en figuurlijk in een hokje werden geplaatst.

De persconferentie in een nieuw jasje

We zagen een persconferentie vol veranderingen. Zo was de nieuwe coronaminister Ernst Kuipers er natuurlijk voor het eerst, maar dat was niet alles. Hij bracht een zogenoemd ‘uitlegscherm’ mee. Hiermee wilde Kuipers de informatie op een visuele manier overbrengen aan de kijkers.

Doventolken

De vertrouwde doventolken die we altijd achter de mannen zien staan moesten daarvoor plaatsmaken. Zij zijn verhuist naar een aparte kamer en waren op televisie als inzet te zien.

Reacties

Met dat laatste zijn kijkers het niet eens. Op Twitter laten ze weten dat ze de dames het liefst weer gewoon in het midden van de zaal zien staan. Ook worden er een boel grappen gemaakt. “Werkt Irma thuis?”, grapt iemand en “Heeft Irma een functie elders gekregen?”, vraagt een ander zich grappend af.

Boosterprik, derde prik, coronapil: wat zijn de verschillen?

Bron: Twitter, Rijksoverheid, persconferentie 14-01-2022

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden