null Beeld

Kijkers ‘Rijdende Rechter’ in een deuk om flauwe woordgrapjes

Gisteravond was tijdens de uitzending van 'Rijdende Rechter' een keer géén burenruzie te zien, maar een onenigheid met de VvE en echtpaar Verweij. Deze keer ging het om een omgevallen boom op het huisje van het stel.

Daphne Dorgelo

Rechter John Reid deed daar uitspraak over of het echtpaar het eigen risico van 250 euro moest betalen; kosten die het stel éigenlijk wilde doorschuiven naar de Vereniging van Eigenaren van het park.

Verzekerd

Gelukkig was de familie Verweij verzekerd tegen de schade. Maar: ze moesten alsnog 250 euro eigen risico betalen. Belachelijk, menen zij, al helemaal omdat ze 'het park al zo vaak hadden gewaarschuwd voor de gevaarlijke bomen'. Volgens hen is het park dus aansprakelijk en moeten zij dus óók hun eigen risico dekken. Maar de VvE is het daar niet mee eens. Zij zeggen zelfs niet eens aansprakelijk te zijn gesteld door familie Verweij.

John Reid nam de zaak onder de loep om een uitspraak te kunnen doen of de boom überhaupt wel op de grond van het park stond. Tijdens alle discussies worden er een aantal toepasselijke grapjes gemaakt, tot grote hilariteit - en toch ook wel ergernis - van de kijkers thuis:

"... en dus niet met de boom", verzekert rechter Reid.

Toen de kijkers eenmaal in de stemming kwamen, voegden ze er zelf nog een aantal originele grapjes aan toe:

Tot slot is er één uitspraak die de kijkers gemist hebben, want hoe zit het eigenlijk met het Ziggo-kastje...?

Er zit volgens de kijkers dus nog maar één ding op:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron & Beeld: kro-ncrv.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden