null Beeld

Kijkers ‘Rijdende Rechter’ winden zich op om dít bijzondere principe

In De Rijdende Rechter worden onderlinge problemen van mensen voorgelegd aan rechter John Reid. Hij neemt de zaak onder de loep om vervolgens een bindende uitspraak te doen. Gisteren zagen we meneer Weug en zijn vrouw. Bij hen zit het behoorlijk dwars dat ze moeten betalen voor iets wat ze niet eens hebben.

Meneer Weug en zijn vrouw wonen in een appartementencomplex in Vlissingen. Daar zijn de woningen aan de zonkant voorzien van een zonwering, maar bij meneer en mevrouw Weug niet. Dat vindt hij niet erg, hij heeft immers geen last van de zon, maar hij vindt het wél vervelend dat hij ervoor moet betalen.

De verweerders

Daarentegen vinden verweerders Keesjan, Lenie en Rob dat de zonweringen nu eenmaal deel uitmaken van het gebouw en dus ook iedereen ervoor moet betalen. Ook als jouw appartement geen zonwering heeft. Maarja, "zij kunnen makkelijk praten, zij hebben toch zonneweringen", zegt meneer Weug over de bewoners die vinden dat hij niet zo moet klagen.

VVE

Daarnaast snapt de VVE ook niet zo goed waarom meneer Weug moeilijk doet om de lage onderhoudskosten van de zonweringen. Al acht jaar lang gaat de discussie heen en weer tussen meneer Weug, de VVE en de bewoners mét zonweringen, en dus besluiten ze expert Reid erbij te halen.

Maar dat doet hij naar de berekening van meneer Weug voor maar liefst 34 euro. Iets wat Twitterent Nederland dan weer niet zo goed begrijpt.

Na een herberekening van de verweerders en meester Reid zelf, blijkt het dat het zelf maar om 22 euro gaat. Probeert hij meester Reid in het ootje te nemen?

Na enkele afwegingen tijdens de aflevering geeft rechter John Reid meneer Weug dan toch zijn gelijk: de bewoners zonder zonnewering hoeven vanaf nu níet meer mee te betalen. En dat vinden de Twitteraars dan eigenlijk ook wel weer terecht.

Wat de verweerders daarvan vonden? Je kunt de aflevering hier terugkijken.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron & beeld: KRO-NCRV.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden