null Beeld

Kijkers smullen van burenruzie om papegaai in ‘De rijdende rechter’

In De rijdende rechter was woensdagavond te zien hoe meneer Peper uit Leeuwarden het aan de stok kreeg met zijn bovenbuurvrouw mevrouw Döderlein. Dat had alles te maken met meneer Peper's papegaai Karel.

Tara Stokdijk

In 2017 komt meneer Peper onder mevrouw Döderlein te wonen. Al snel ontdekt de bovenbuurvrouw dat meneer Peper een papegaai heeft, die graag een deuntje zingt. En dan vooral continu hetzelfde deuntje achter elkaar. Gek wordt ze ervan. Ze beschuldigt meneer Peper van geluidsoverlast, maar hij vindt op zijn beurt dat zijn bovenbuurvrouw hem lastig valt. Mevrouw Döderlein stopt briefjes in zijn brievenbus en dat ziet hij als stalking. Daarnaast is mevrouw Döderlein bang voor de dochter van meneer Peper, die haar zou treiteren en intimideren.

Lawaaipapegaai

Kortom: het contact tussen de 2 buren is erg slecht. Mevrouw Döderlein schakelt Mr. John Reid in om de zaak op te lossen. Ze presenteert hem een boekje waarin ze keurig heeft bijgehouden wanneer en hoelang papegaai Karel geluid produceert. Maar is Karel wel de veroorzaker van dat geluid?

Reacties

Op Twitter zijn de reacties op de aflevering wisselend. De een begrijpt de buurvrouw goed, de ander moet vooral lachen om haar probleem met de papegaai.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: KRO-NCRV

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden