null Beeld

Kijkers smullen van compleet onverwachte afvaller in ‘Expeditie Robinson’

Dit seizoen van 'Expeditie Robinson' stond tot gisteravond bij veel kijkers niet in de top 10 van leukste seizoenen ooit. Want: te veel deelnemers geven op, én de afvaller is vaak al aan het begin van de aflevering bekend. Maar de aflevering van gisteren veranderde álles.

Chanan Foppen

Spoiler alert: heb je de nieuwste aflevering van 'Expeditie Robinson' nog niet gezien? Lees dan niet verder als je nog niet wilt weten wat er is gebeurd.

Gisteravond begon de aflevering van Expeditie Robinson als een normale aflevering. Er werden bananenpannenkoekjes gemaakt, er werd geklaagd over de regen en de slechte nacht en toen was daar de proef. Voor 'kamp onbekend' was er tijdens deze proef één ding heel belangrijk: Loiza-mocht-niet-winnen. En dat was nog even spannend, want Loiza en Gregory waren de kandidaten die het langst bleven hangen. Toch won Gregory uiteindelijk de proef en dat betekende dat Loiza zo goed als zeker de expeditie zou verlaten.

Plottwist

Maar toen gebeurde het: de bizarste plottwist in dit seizoen van Expeditie Robinson. Misschien wel de bizarste plottwist in de geschiedenis van het programma. Kandidaat Steven had het namelijk allemaal van tevoren al uitgedacht. Hij zou ervoor zorgen dat Gregory hem uit zou dagen op finalisteneiland en hij zou de proef dan expres verliezen. Je leest het goed. Expres. verliezen. Waarom? Dan kon hij terug naar het andere eiland en vooral naar de eilandraad, waar hij vervolgens sterke kandidaat Robin naar huis zou kunnen sturen met zijn stemmen. Loiza had geen idee en ging naar de eilandraad met het idee dat zij niet veel later de boot naar huis zou nemen. Maar de meeste stemmen, die gingen naar Robin. Niet alleen een sterke kandidaat, maar ook nog eens een heel sportieve kandidaat. Hij applaudisseerde zelfs voor deze geniale actie van Steven. Ook op Twitter werd er digitaal geapplaudisseerd voor deze bizarre wending:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: ANP.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden