null Beeld

Kijkers ‘Spaanse dorp Polopos’ verbazen zich over de houding van déze deelnemers

Donderdagavond zagen we alweer de 19e aflevering van Het Spaanse dorp Polopos. In het programma krijgen 5 Nederlandse families de kans een eigen bedrijf op te zetten en het Zuid-Spaanse dorp Polopos nieuw leven in te blazen.

Met momenteel zo'n 58 inwoners is dat een hele klus. En al helemaal wanneer je niet op de samenwerking met je mede-Nederlanders kunt rekenen.

Op eigen houtje verder

Dat geldt namelijk voor de familie Rutten. In de vorige aflevering zagen we hoe de spanningen hoog opliepen. Tijdens de weekopdracht waarbij de Nederlanders samen het jaarlijkse feest moesten organiseren, was Elisa duidelijk op haar teentjes getrapt toen niet zij, maar Donna tot penningmeester werd verkozen. Daarnaast vindt ze het oneerlijk dat haar familie 2 keer zoveel kaartjes moet verkopen, en dus besluit ze uit de commissie te stappen. Ze doen het naar eigen zeggen op hun eigen, gezellige, manier en nemen de taak van de bar op zich.

Buurtjes

Ook het voorval met buurman Paco over het afvoerputje doet het schoentje knellen bij de kijkers thuis. Elisa ziet het probleem niet, maar ondertussen zien we Paco boos vertrekken met zijn trucker. Het draait er uiteindelijk om welke familie het best geïntegreerd is in het dorp, en dat lijkt Elisa op deze manier niet te lukken.

Door één deur

Juani en John nemen op hun beurt de taak voor het entertainment op zich en nodigen zanger William Janz uit. De uitgave aan de zanger zit Demi niet lekker en zij stuurt vraagtekens in de groeps-WhatsApp. Zij krijgen immers maar 150 euro van het totale 2000 euro tellende budget. Juani besluit een kijkje te nemen bij de familie om dingen op te helderen.

Maar ook dat loopt mis...

De twee vrouwen lijken het er over eens te zijn: er valt niet met elkaar te discussiëren. "Het is nu einde oefening voor mij met de familie Rutten", concludeert Juani. Ook in het voorstukje zien we dat de kampen verdeeld zijn en de families elkaar kosten wat het kost proberen te vermijden.

Dat kan Elisa wel!

Maar hoe dominant Elisa, die het overigens niet aan een goed woordje Spaans lijkt te ontbreken, ook is volgens de kijkers, ze krijgt met het krappe budget wél alles bij elkaar gesprokkeld voor de bar. "Dat zie ik Juani nog niet doen", schrijft iemand op Twitter.

Seizoen 2019

De kampen op Twitter lijken verdeeld. Enerzijds snappen kijkers de frustratie van Juani wel, maar aan de andere kant vinden ze ook dat er tegen de familie Rutten wordt opgestookt. Hopen dat dat maar goed komt in het Spaanse dorp. En ondertussen wachten wij af wie die felbegeerde prijs van maar liefst 20 duizend euro in ontvangst gaat nemen...

Je kunt de aflevering online terugkijken.

Andalusië zit er op de beelden weer prachtig uit. Een paar uurtjes rijden verderop in Andalusië vinden we Sevilla, de stad van Carmen en de bakermat van de flamenco, waar je met een speciale Libelle Lezersreis al vanaf € 299,- p.p. heen kunt:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: RTL

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden