null Beeld

Kijkers ‘Steenrijk, straatarm’ in de wolken door dít fragment

Alleenstaande moeder Jeanette van der Made heeft 2 zoons en heeft elke week 80 euro te besteden. Maar tijdens de aflevering van Steenrijk, straatarm krijgt ze ineens het budget van een halfjaar om uit te geven.

Daphne Dorgelo

Jeanette, Justin (16), en Dylan (12) ruilden hun sociale huurwoning in Oosterhout in voor een luxe penthouse in het Belgische Blankenberge: het optrekje van Michel en Sofie.

Van leven wisselen

De huizenwissel is niet het enige, ook het vervoersmiddel, de agenda én het budget worden omgewisseld. Waar Jeanette normaal gesproken van €80 per week voor 3 man moet rondkomen, krijgt ze ineens €2.000 onder haar neus geschoven. Voor één week. Ze barst in huilen uit, waarna haar lieve zoons haar een hart onder de riem steken.

Hoeveel?!

Een stokbrood voor €1,80? Belachelijk vindt Jeanette het. Daar maakt ze er thuis víér meer voor. Wanneer ze vervolgens ook nog eens een paar boodschappen doet voor €57,22, breekt haar klomp. Ze komt niet eens meer uit haar woorden.

Auto vs. fiets

Ondertussen gaat het er in Oosterhout anders aan toe. Het 'steenrijke' stel stopt hun boodschappen voor maar liefst €47,95 in hun binnenstebuiten gedraaide Jumbo-tassen op de fiets. "Thuis heb ik niet eens een fiets, ik doe alles met de auto. Zelfs de slager die 400 meter verderop zit", zegt Sofie. "Ik denk dat het nog heel zwaar wordt."

Ook van de huishouding is Sofie niet gediend. Ze kan maar niet begrijpen hoe iemand zo'n troep kan achterlaten. Wat zou de reden daarvoor zijn? "Wat dacht je van al die zorgen van deze alleenstaande moeder?", vraagt iemand zich op Twitter af.

Lief fragment

Voor wie ze wél sympathie hebben, is de vrolijke Dylan. Met zo'n gigantisch budget wil het mannetje namelijk heel erg graag kaviaar eten in een restaurant. "Het smelt op je tong", merkt de glunderende Dylan op na de eerste hap. "Absoluut het beste en schattigste wat je gaat zien", schrijft iemand daarover.

De vraag waar het om draait

Maakt geld werkelijk gelukkig? Twitterend Nederland concludeert: "Die mevrouw heeft dan misschien geen geld, maar ze heeft iets onbetaalbaars: twee heerlijke zonen!", waarna een ander aanvult: ""De mooiste rijkdom is gezondheid", en zo is het.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: SBS6

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden