Natasja en Radjesh 'Steenrijk, straatarm' Beeld SBS
Natasja en Radjesh 'Steenrijk, straatarm'Beeld SBS

Familie Soemai

Kijkers ‘Steenrijk, straatarm’ in tranen na heftige aflevering: “Slecht van kunnen slapen”

Het zesde seizoen van Steenrijk, straatarm is vorige week van start gegaan. De tweede aflevering die woensdagavond werd uitgezonden, kwam hard binnen bij de kijkers. Het ‘arme gezin’ dat deelnam, is namelijk slachtoffer van de toeslagenaffaire.

RedactieSBS

Familie De Kreij en familie Soemai ruilden dit keer van huis.

Vrijstaand landhuis

Familie De Kreij, die bestaat uit vader Kevin, moeder Pae en drie kinderen, wonen in een vrijstaand landhuis in het Franse dorpje Entraigues. Ze runnen hun eigen B&B en door slim te beleggen leeft het gezin in alle vrijheid. Hun wekelijkse budget bedraagt maar liefst € 1600 per week.

Toeslagenaffaire

Familie Soemai heeft die luxe niet. Het gezin, bestaande uit vader Radjesh, moeder Natasja en hun drie dochters, werd slachtoffer van de toeslagenaffaire. Ze moesten hun huis verkopen, verloren hun baan en wonen sinds kort in een appartement op vier hoog zónder lift. Per week hebben ze slechts € 80 om van te leven.

Beroerte

Het gebrek aan een lift is een groot probleem. Natasja werd getroffen door een beroerte en raakte hierdoor gedeeltelijk verlamd. Ze zit in een rolstoel en komt alleen nog buiten voor noodzakelijke afspraken.

Reacties

Niet alleen bij Radjesh en Natasja vloeien de tranen als ze vertellen over hoe de toeslagenaffaire hun leven heeft geraakt, de kijkers waren ook hevig geëmotioneerd. De aflevering maakte dan ook flink wat los op Twitter.

Bron: SBS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden