null Beeld

Kijkers ‘Steenrijk, straatarm’ smelten van gevoelige Fabrizio

In de Steenrijk, straatarm-aflevering van woensdag, mocht het 'arme' gezin van Monica een week van leven ruilen met de 'rijke' realityster Fabrizio Tzinaridis. Die laatstgenoemde viel behoorlijk in de smaak bij de kijkers. 

Eva Breda

Monica's leven is erg getekend door haar verleden, geeft ze aan in de uitzending. "Ik ben heel erg gepest op school, maar echt heel erg", vertelt de moeder van dochter Beau en zoon Kevin daarover. De onzekerheid en angsten die ze daaraan over heeft gehouden, zorgen ervoor dat ze niet kan werken. Het gezin is dus erg arm.

Fabrizio in Steenrijk, straatarm

Door de deelname van realityster Fabrizio, kan het gezin even aan hun (geld)zorgen ontsnappen. Ze mogen slapen in de riante woning van de Belgische televisiepersoonlijkheid, die bekend werd door zijn deelname aan het realityprogramma Temptation island. En daar krijgen ze een weekbudget van maar liefst € 1750,-. Het gezin is door het dolle heen. Zeker als ze erachter komen dat niemand minder dan Fabrizio zelf in hún huis slaapt. "Hij ligt gewoon in mijn bed", giert Monica uit.

Pestverleden

Ook voor Fabrizio is de deelname aan Steenrijk, straatarm een realitycheck. Maar de kijkers zijn positief verrast over hoe hij daarmee omgaat. Fabrizio laat namelijk behoorlijk zijn gevoelige kant zien. Zo laat hij weten dat hij, net als Monica, vroeger heel erg is gepest. Hij kan zich dus goed in haar inleven.

'Niet echt gelukkig'

Ook beseft hij door zijn deelname hoe hij met geld omgaat. Hij en zijn goede vriend Daniele krijgen een weekbudget van € 50,- en dat zet Fabrizio aan het nadenken. “Ik koop soms een shirt van € 300,-, gewoon een wit t-shirt. Dat vind ik dan echt erg van mezelf”, zegt hij. En dan komt hij tot een realisatie. “Het maakt me niet gelukkig. Ik kan niet echt zeggen dat ik nu gelukkig ben.”

Iets terug doen

Voor Fabrizio is het echt een wake-upcall en hij besluit dat hij iets wil doen voor Monica en haar kinderen. Hij ontwerpt persoonlijke logo's voor Beau en Kevin. En Monica mag langskomen bij zijn tattooshop om gratis een tatoeage te laten zetten. "Dat is het minste wat we kunnen doen", vindt Fabrizio.

'Lieve jongen'

De kijkers zijn geraakt door de meelevende houding die Fabrizio aanneemt in het programma. Ze zien dat Fabrizio ook een heel andere kant heeft dan die van een vrouwenverslinder. "Wat is die Fabrizio eigenlijk een lieve jongen", schrijft een kijker dan ook op Twitter. En zij is niet de enige die dat vindt.

Het is niet de eerste keer dat een realityster meedoet aan Steenrijk, straatarm. Vorige week deed Lotte Leeuwen mee, een oud-deelneemster van Love Island. Over haar waren de kijkers alleen wat minder enthousiast...

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: Steenrijk, Straatarm.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden