null Beeld

Kijkers verbazen zich over excentriek huis van arme familie in ‘Steenrijk, Straatarm’

De Rotterdamse familie Baas en de Gooische familie Van Hemert ruilden gisteravond van huishouden in 'Steenrijk, Straatarm'. Vooral de arme familie ging over de tong. 

Want wat houden de Baasjes er ondanks het krappe budget een uitgesproken interieur op na.

Tattoos en piercings

John en Manon Baas wonen met hun zoon Diablo in een sociale huurwoning in Rotterdam. Het gezin zit in de schuldsanering, door langlopende schulden uit eerdere relaties. Daarbovenop is Manon ook nog eens afgekeurd omdat ze kampt met artrose en een hernia. Ze moeten dus roeien met de riemen die ze hebben. En dat levert een excentrieke leefomgeving vol dito bij elkaar gesprokkelde meubels op. Van een American dinner en vurige slaapkamer waar 'welcome to hell' op een matje prijkt, tot en met een ruimte waar tientallen piercings liggen uitgestald en duidelijk weleens getatoeëerd wordt.

IJscoman

"Het is net een museum", is de reactie van de rijke muziekproducent Hans van Hemert dan ook, wanneer hij een week in het huis van de familie Baas trekt met zijn liefde Willy en 18-jarige dochter Hannah. In plaats van een budget van 1350 euro per week, moet het Gooische gezien het nu doen met een schamele 80 euro. En da's effe wennen - zeker als je naast je huis in het Gooi ook nog drie onderkomens op Bali, Gran Canaria en in Frankrijk hebt.

Hilariteit op Twitter als het welvarende gezin lyrisch richting de ijscoman rennen, om "stracciatellllli"-ijs te bestellen. "Waarom kom jij niet in Blaricum?!"

Kreeft

Waar de familie van Hemert voor het eerst kennismaakt met de Voedselbank, goedkope wijn en de ijscoman, nemen de Baasjes het ervan bij de schoonheidsspecialist, in Hans' muziekstudio en tijdens het shoppen. En eh, ze laten de flinke klap geld die ze ineens hebben ook doorwerken in de keuken. Kreeft? Kom maar door. Zelfs de kleine Diablo geniet ervan.

Boodschappen mee

Zoals in iedere Steenrijk, straatarm-aflevering leert het rijke gezin en geniet het arme gezin. Maar aan alles komt een eind en dus moet de familie Baas weer terug naar huis, en het leven waarin ze afhankelijk zijn van de Voedselbank. Maar eh, die boodschappen die ze van de poen van de familie Van Hemert hebben gekocht, laten ze echt niet achter in de koelkast. Nee, die gingen mooi mee.

Je kunt de aflevering van Steenrijk, straatarm hier terugkijken.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Steenrijk, straatarm (SBS6). Beeld: Facebook

Libelle's modevlogger Francoise geeft slimme tips om geld te besparen bij online shoppen:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden