null Beeld

Kijkers ‘Vier handen op één buik’ over tienermoeder Sanne: “Ze heeft geen kritiek, maar hulp nodig”

In Vier handen op een buik begeleidt Tatum Dagelet de 18-jarige tienermoeder Sanne. Ze is al moeder van een meisje (1) en is nu weer ongepland in verwachting van een tweede dochter. Toch besteedt ze haar tijd en geld aan héél andere dingen.

Online redactie Libelle

"Ze heeft begeleiding nodig", vindt een kijker.

Tweemaal ongepland zwanger

Tienermoeder Sanne is pas een paar weken samen met haar vriend als ze ongepland zwanger raakt. Het gebeurt in een openbaar zwembad, vertelt ze aan Tatum. Uit een eerdere relatie heeft Sanne al een dochtertje (1) dat momenteel niet bij haar maar bij haar vader woont. Dat is voor nu beter zo, vindt Sanne.

Gat in de hand

Ze hoopt uiteindelijk zelf voor haar dochters te kunnen zorgen, maar dan moet ze eerst wel wat aan haar koopgedrag doen. Sanne: "Ik heb een enorm gat in mijn hand, daar is wel echt werk aan de winkel. Ik ben verslaafd aan webwinkel AliXpress. Zodra ik geld heb gekregen, ga ik kijken wat ik in mijn winkelmandje heb liggen en wat ik kan kopen."

Shoppen van kindgebonden budget

Sanne leeft momenteel voornamelijk van haar kindgebonden budget. "Dus jouw kindgebonden budget gaat op aan online winkelen?", vraagt Tatum. Sanne legt uit dat ze dit kan doen omdat haar vader geld van pleegzorg krijgt om voor haar dochter te zorgen. "Ik moet van het bedrag wel mijn zorgverzekeraar betalen. Dat gaat ook weleens mis, want ik koop er mijn AlieXpress-spulletjes van." Rondkomen is door haar shopgedrag dan ook onmogelijk, vertelt de tienermoeder. "Ik moet soms bij mijn vader aankloppen voor geld."

Begeleiding nodig

Kijkers vinden het ongelofelijk dat de 18-jarige Sanne amper begeleiding krijgt om met geld te leren omgaan:

Heb je de aflevering gemist en wil je het terugkijken? Dan kun je dat hier doen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: TvGids, Lindanieuws. Beeld: NPO, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden