Ingrid en Edward in 'Ik vertrek' Beeld AVROTROS
Ingrid en Edward in 'Ik vertrek'Beeld AVROTROS

Kijkers vol lof over positiviteit eerste ‘Ik vertrek’-stel

Donderdagavond konden kijkers weer genieten van een klassieke Ik vertrek-aflevering. Ingrid (52) en Edward (49) kochten in het Duitse Ballenstedt voor 70.000 euro een oud spoorwegstation. Zoals gewoonlijk zat de aflevering vol onaangename verrassingen, maar ondanks alle tegenslagen bleef het stel positief.

Demi SchoenmakersAVROTROS

En dat konden de kijkers wel waarderen.

Andere droom

Eigenlijk wil Ingrid haar hele leven al in Italië wonen. Maar haar man Edward geeft niks om pizza’s en pasta’s en is juist dol op treinen. Gelukkig delen ze samen de droom om in het buitenland te wonen. Als in het Duitse Ballenstedt een oud spoorwegstation voor 70.000 euro op hun pad komt, hoeven ze niet lang na te denken. Ondanks dat er al 18 jaar geen treinen meer rijden en het station in verval is geraakt, zien Ingrid en Edward er volop potentie in.

Zwammenplaag

Het plan is om er vakantieappartementen, een café en een vergaderruimte van te maken. Maar tijdens de eerste klusvakantie treffen ze een heleboel onaangename verrassingen aan. Zo zit er een zwammenplaag in de kelder, moet het dak compleet worden gerenoveerd en zit er houtworm in de balken. Hierdoor lopen de kosten gigantisch op, tot wel honderdduizenden euro’s. Er lijkt geen einde te komen aan de hoeveelheid werk. Toch blijven Ingrid en Edward positief. Bij hen is het glas duidelijk half vol.

Hoe gaat het nu met Ingrid en Edward?

Op de website van het programma laat het stel weten hoe het met hen gaat. In hoeverre zijn de plannen gerealiseerd? “Wij hebben het erg naar onze zin in Ballenstedt en missen het Nederlandse leven niet. De afgelopen 1,5 jaar is in een sneltreinvaart voorbij gegaan”, schrijven ze. “Het besef wat we allemaal hebben meegemaakt en klaargespeeld is er nog niet. Regelmatig knijpen we in elkaars arm om te geloven dat we niet dromen. Trots lopen we iedere dag door ons stationsgebouw. We wonen nog niet in ons station, want onze privéruimtes zijn nog niet klaar. Wij verwachten begin januari 2022 te verhuizen.” Verder verwachten ze dat ze vanaf april 2022 met de verhuur van beide appartementen van start kunnen gaan.

Vol verbazing

Op Twitter laten kijkers weten erg van de aflevering te hebben genoten. Ze zijn vooral onder de indruk van de positiviteit en het doorzettingsvermogen. “Ik heb vele durfprojecten gezien bij Ik vertrek, maar dit horrorstation slaat alles. Ontzag voor de tomeloze positiviteit van de eigenaren”, schrijft een kijker op Twitter. Een ander reageert met: “Genoten van Ik vertrek. Wat een doorzetters!”

Bron: Ik vertrek, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden