null Beeld

Kijkers waren weer lyrisch over ‘De Luizenmoeder’ maar misten één ding

'De Luizenmoeder' is na de vierde aflevering gisteravond weer het gesprek van de dag. Bijna 3,5 miljoen kijkers zagen schooldirecteur Anton als Winterklaas.

Faye Heijnis

De makers van De Luizenmoeder legden hun vingers gisteravond weer precies op de zere plek. Dit keer was de Zwarte Piet-discussie aan de beurt. Dat werd uitgebreid besproken op Twitter. Maar ook het feit dat kijkers één ding misten.

Winterklaas en zijn ijsberen

Om mee te gaan met de tijd en geen "culturen tegen de haren in te strijken", besloot schooldirecteur Anton dat het tijd was voor een ander soort Sinterklaasviering. En dus verkleedde de goedzak zich als Winterklaas, de neef van Sinterklaas. En die werd niet geholpen door Zwarte Piet, maar door ijsberen.

Zwarte Piet

De hele Zwarte Piet-discussie werd flink op de hak genomen. Zo wilde een donkere vader (acteur André Dongelmans) van een leerling uit juf Anks klas juist dolgraag weer Zwarte Piet spelen, maar uiteindelijk werd hij door hulpmoeder Nancy wit geverfd. Maar ja, "de verf pakt niet op een donkere, vette ondergrond", merkte ze op.

Hysterische Helma

Ondertussen leerde een bloedfanatieke juf Helma haar leerlingen om vooral Sinterklaas mét Zwarte Piet te blijven vieren...

Lof voor conciërge Volkert

En uitte conciërge Volkert (Henry van Loon) eventjes hoe anti-Sinterklaas hij eigenlijk is.

Gierige surprise

Ook met het maken van surprises en hoeveel geld daar aan uit wordt gegeven werd flink de spot gedreven. Zo belandde Hanna in een hevige discussie met de immer gepikeerde moeder Ursula: 'Hoe dúrf je mijn kind zo'n lelijke surprise voor te schotelen, met een nagellakje van nog geen vier euro!'. En daardoor liep alles uit de hand. Het resultaat:

Maar 'Hallo allemaal' misten we...

Ja, alles werd weer heerlijk aangedikt en dat maakte De Luizenmoeder opnieuw een hit. Maar eh, we misten iets, hè? Juf Ank was dan wel weer streng en luid articulerend aanwezig als altijd, maar geen moment hoorden we haar in deze aflevering Hallo allemaal zingen. Misschien maar goed ook: het kost zeker twee dagen om het aanstekelijke lied uit je hoofd te krijgen.

Zou koningin Máxima ook een juf Ank op school hebben gehad? Zó beleefde ze haar schooltijd:

Hou jij ook van het soort spottende humor zoals in De Luizenmoeder? Dan zul je de musical Opvliegers 3 vast ook hilarisch vinden:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Luizenmoeder, AVROTROS. Beeld: AVROTROS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden