null Beeld

Kijkers ‘Wie is de mol?’ vinden déze kandidaat extreem verdacht

Zaterdagavond konden de fans van Wie is de mol? genieten van alweer de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Er is één kandidaat die de kijkers wel heel verdacht vonden deze aflevering en dat is Joshua. 

Tara Stokdijk

Let op: dit artikel bevat spoilers.

In de aflevering waren drie opdrachten te zien. In alle drie de opdrachten had Joshua een belangrijke positie waarin hij goed kon mollen. En volgens de kijkers was het overduidelijk dat hij dat ook deed.

Om de tuin leiden

Bij de eerste opdracht, met de naam 'Om de tuin leiden', moesten de kandidaten twee groepen maken. De ene groep ging kasteel Valtice in, de andere groep ging naar de kasteeltuinen. Daar moesten de kandidaten zoveel mogelijk details vastleggen. In de tussentijd kregen Lakshmi en Joshua de taak om over de portofoons geheime opdrachten te geven aan een aantal kandidaten. Er waren twee kandidaten die hier niks van mochten weten: Renée en Florentijn.

Verkeerd verbonden

Als de overige kandidaten deze geheime opdrachten goed uitvoerden, zonder dat Renée en Florentijn dit door hadden, kwam er geld in de pot. Als Renée en Florentijn wel konden vertellen welke geheime opdrachten er achter hun rug om uitgevoerd werden, dan konden zij daar jokers mee verdienen. Klinkt simpel, maar er ging één ding mis. Joshua wisselde de portofoons om. Daardoor konden de kandidaten die van hem geheime opdrachten moesten krijgen hem niet horen. Florentijn, die juist van niks mocht weten, kreeg wél alle opdrachten te horen. Hierdoor werd geen enkele geheime opdracht door zijn team uitgevoerd. Uiteindelijk besloot Florentijn voor het geld voor de pot te kiezen en niet voor een joker te gaan. Toch vinden kijkers de actie van Joshua ontzettend verdacht.

Blacklight ballerina's

Bij de tweede opdracht, genaamd 'De dans ontspringen', ging de groep een donker klooster in, op zoek naar geld voor de pot. In dit klooster stonden geblinddoekte 'blacklight ballerina's' met laserguns, waarmee ze de kandidaten konden uitschakelen. Ook bij deze opdracht werd de groep in tweeën gesplitst: de verkenners gingen op pad, de rest van de groep bleef achter bij de kaart van het klooster. Vanaf daar probeerden ze de verkenners de goede kant op te sturen.

Uitgeschakeld

Ook in dit spel vonden de kijkers Joshua ontzettend verdacht. Hij besloot namelijk direct zijn portofoon niet te gebruiken, waardoor hij niet gestuurd kon worden. Ook deelde hij geen hints met de groep. Toen hij door een ballerina werd uitgeschakeld, mocht hij zijn gevonden joker inleveren. Zijn spel was hiermee allesbehalve vruchtbaar en dat geldt eigenlijk voor het hele spel, want de ene na de andere kandidaat werd door de ballerina's afgeschoten. Hierdoor werd er in totaal maar € 400,- verdiend.

Hobbelige rit

Bij de derde opdracht moesten de kandidaten borden met de juiste symbolen omver rijden in trucks. Als eerst moesten er vier kandidaten tijdens een hobbelige testrit foto's maken om door te geven welke symbolen er om gereden moesten worden. Een belangrijke taak, want als er verkeerde borden omgereden zouden worden, ging er geld uit de pot. En wie was er een van de kandidaten die de foto's maakte? Juist ja, Joshua. Extra verdacht was hierbij het feit dat Renée aangaf dat ze niet kon zien wat Joshua verstuurde. Een mooie positie om te mollen, dus. De eindstand? Er gingen goede borden om, maar ook drie foute borden. Ze verdienden € 700,- met deze opdracht.

Executie

Ook deze aflevering was het aan het einde natuurlijk weer tijd voor de test en executie. Het was een zenuwslopende executie, met na een aantal groene schermen uiteindelijk een rood scherm voor Erik de Zwart. Joshua zit er dus nog in: weer een bevestiging dat hij weleens de mol zou kunnen zijn.

Reacties

Het moge duidelijk zijn: de kijker weet zeker dat Joshua de mol is. Op Twitter schreeuwen ze het van de daken.

Dit is waarom koningin Máxima vroeger geen televisie mocht kijken

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AVROTROS, Twitter. Beeld: Joy Hansson - AVROTROS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden