null Beeld

Kijkers willen een tegeltje met déze treffende uitspraak van juf Ank uit ‘De Luizenmoeder’

Manen, zonnen, sterren en raketten: 'De Luizenmoeder' en dan vooral juf Ank raakt in de zevende aflevering weer een rake en gevoelige snaar bij de kijkers.

De leerlingen van juf Ank krijgen een test van hun leesvaardigheid. De uitblinkers zijn raketten, dan komen de sterren, vervolgens de zonnen en tot slot de manen.

IQ van 140

Puur een maatstaf. Maar de ouders van basisschool De Klimop nemen de intelligentie van hun kinderen meer dan serieus en maken er een groot drama van. Want Maledive is als maan bestempeld, maar volgens haar vader hoort ze toch echt een zon te zijn: "Ze heeft een IQ van 140!". En Rianne? "Die is een zon. Ze is Aziatisch, dus het zit in haar genen." En de moeder van Youandi weet toch echt zeker: "Een ster is geen uitstervend licht, maar een helder licht!".

Tegeltjeswijsheid

Enfin, de strijd onder de ouders en richting juf Ank loopt zó hoog op, dat de lerares besluit om ze met een belangrijke boodschap naar huis te sturen. Eerst laat ze leerlingen Maledive en Shania een prachtig, kort verhaaltje voorlezen. "Sterren zijn eigenlijk zonnen. Veel sterren zijn groter als (dan, sist Maledives vader) de zon. Maar van de maan af gezien, zijn we allemaal even groot." Om die boodschap nog even extra kracht bij te zetten, doet juf Ank een uitspraak die kijkers nú al op een tegeltje willen zien. Namelijk: "Als je wilt dat je kind omhoog klimt, moet je er niet bovenop gaan zitten."

Het gedrag van de ouders en die tegeltjeswijsheid van juf Ank, maakt veel los onder kijkers:

1 april

De serieuze onderlaag van juf Anks uitspraak deze aflevering, is een opvallend contrast met schooldirecteur Anton die de flauwste 1 april-grapjes uithaalt. Zelf wordt hij dan ook flink in het ootje genomen door zijn collega's. Iets met een lilliputter. Zo hilarisch vinden sommige kijkers dit niet. Maar desondanks blijven ze fan van de personages:

Bradley

Een De Luizenmoeder-fan valt een grappig detail op na zeven afleveringen: in bijna iedere aflevering noemt juf Ank 'ADHD-jochie' Bradley, maar hij komt steeds niet in beeld.

Vechtpartij

De perikelen op het schoolplein lopen hoog op, is te zien in de vooruitblik op de volgende aflevering. Daarin gaat Hannah (Jennifer Hoffman) op de vuist met een moeder.

Of je nu een maan, zon, ster of raket bent: deze zinderende Libelle's Bookazine lees je vast in één ruk uit

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Luizenmoeder (AVROTROS), Twitter. Beeld: De Luizenmoeder (AVROTROS)

Mary (52) uit onderstaande video kon niet goed lezen en schrijven. "Dat ik mijn kinderen nooit heb kunnen voorlezen, doet me nog steeds veel verdriet."

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden