Hunted team Beeld Elvin Boer
Hunted teamBeeld Elvin Boer

Doorgestoken kaart?

Kijkers woest op makers ‘Hunted’: “Finale was bizar en onterecht”

De finale van Hunted was spectaculair, maar wel met een enorme domper op het eind. Kijkers zijn niet te spreken over de eindsprint en noemen het een oneerlijke strijd.

Demi SchoenmakersElvin Boer

Volgens kijkers konden finalisten Romy en Kelly onmogelijk op tijd het extractiepunt bereiken om te winnen. Op Twitter zeggen ze dan ook dat het doorgestoken kaart lijkt.

Onder de radar blijven

Als voortvluchtige uit handen blijven van een opsporingsdienst. Dat is het doel van Hunted. Drie weken lang proberen de voortvluchtigen onder de radar te blijven, terwijl een speciaal team er alles aan doet om deze mensen zo snel mogelijk te vinden. Dit seizoen deden zes duo’s mee en de afgelopen weken werden al acht kandidaten opgepakt. Alleen Tim en Guus en Kelly en Romy wisten het tot de laatste aflevering te schoppen.

Halverwege de aflevering werden ook Tim en Guus door de hunters gepakt en mochten Kelly en Romy zichzelf dé finalisten van Hunted 2021 noemen.

Geheime hints

Via geheime hints konden zij erachter komen hoe laat en waar ze precies moesten zijn om via het extractiepunt het land te verlaten. Als hen dit was gelukt, zouden ze het spel winnen. Werden ze voor die tijd door de hunters gepakt, dan ging de winst naar het hunterteam.

Geen schijn van kans

Kijkers waren tot de laatste aflevering erg enthousiast over het nieuwe seizoen, maar aan het eind van de finale hebben de makers het helemaal verpest. De finalisten maakten geen schijn van kans om de eindstreep te halen. Het was volgens de kijkers oneerlijk dat de kandidaten via dezelfde container waaruit zes zijn ontsnapt het land moeten verlaten. Op die manier was het voor de hunters véél te makkelijk om achter het extractiepunt te komen en de specifieke container te omsingelen.

Geregisseerd

Op Twitter laten ze weten boos te zijn. “Het lijkt erop dat dit geregisseerd is. De hunters hadden allang de vrachtwagen aan deze opslag kunnen linken. Dit is de doodsteek voor het programma ben ik bang”, schrijft een kijker. Een ander reageert met: “Ik vind dat de hunters vals hebben gespeeld.”

Bron: Hunted, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden