Expeditie Robinson Beeld Schermfoto Instagram Robbert Rodenburg
Expeditie RobinsonBeeld Schermfoto Instagram Robbert Rodenburg

Kijkers zijn dolgelukkig met ‘Expeditie Robinson’-winnaar: “Mooi mens”

34 dagen, 26 kandidaten, 4 finalisten, 1 winnaar. Zondagavond werd bekend welke Expeditie Robinson-deelnemer die titel mocht gaan dragen. En de kijkers zijn het roerend met de uitslag eens. “Wat een mooie, lieve winnaar”, klinkt het op Twitter.

RedactieSchermfoto Instagram Robbert Rodenburg

Let op: dit artikel bevat spoilers over de uitslag.

Anouk Maas, Britte Lagcher, Robbert Rodenburg en Do strijden zondagavond om de titel Robinson 2021. En dat is een barre strijd vol heftige proeven. “Je voelt geen pijn", legt Do uit tijdens de finale-aflevering. “Je gaat gewoon door totdat je er dood bij neervalt.”

De eerste afvaller

Helaas mag haar strijd niet baten en als eerste finalist valt ze af. Iets wat ze ‘echt, echt klote’ noemt. Toch is ze heel trots op zichzelf. “Je bent tot zo veel meer in staat dan dat je jezelf geeft. Dat geeft hoop en dat wil ik m’n kinderen ook meegeven.”

Robinson 2021

De bloedstollend spannende finale ging verder tussen Britte, Anouk en Robbert. En dan komen de drie aan bij het laatste onderdeel: bijlen gooien. “Dit was lastiger dan ik had gedacht", blikt Robbert terug op dat onderdeel. Maar hij zet door en, jawel, sleept de overwinning binnen.

Jongste winnaar ooit

Een euforisch moment. Robbert spring lachend in het rond. “Ik ben zo blij en trots", zegt hij over zijn winst. Terecht ook: met zijn 23 jaar is Robbert Rodenburg de jongste Expeditie-winnaar ooit.

Lovende reacties

En dat is niet de enige reden dat hij een speciale winnaar is. Op Twitter gaan kijkers van het programma los op de winst van Robbert. Iedereen is lyrisch over de jongste telg en de manier waarop hij het spel heeft gespeeld. “Ik gunde het je zo", schrijft iemand. “Alleen al om je heerlijk oprechte en innemende persoonlijkheid.” Daar zijn velen het roerend mee eens. De complimenten voor Robbert stromen binnen en velen noemen hem een ‘mooi mens'.

Bron: Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden