null Beeld

Kijkers zijn het eens: Lenie (101) moet nieuwe tafeldame ‘DWDD’ worden

Gordon was dinsdagavond te gast in De wereld draait door om over zijn nieuwe programma 100 jaar jong te praten. Toch hadden kijkers maar oog voor één iemand.

Erandi Godinez

Sidekick Lenie (101) had met haar gevatte opmerkingen de lachers op haar hand.

Jong van geest

In het programma 100 jaar jong gaat Gordon op zoek naar het geheim van 100-plussers die nog altijd jong van geest zijn. De zanger laat aan Matthijs weten dat hij ontzettend veel heeft geleerd van het programma: “Ik heb veel programma’s mogen maken met oudere mensen, maar honderdjarigen zijn een klasse apart. Ik heb zoveel levenslessen geleerd en ademloos geluisterd naar hun verhalen. Het eerste vliegtuig, de opkomst van de radio, sommigen hebben zelfs de Hindenburg-zeppelin zien overvliegen.”

Sherry & bridgen

“Ik heb mensen leren kennen die alleen al door hoe ze in het leven staan respect afdwingen bij iedereen. Mijn leven was al veranderd, maar nu heeft het ook een andere kleur gekregen en dat vergeet ik nooit meer”, vertelt Gordon. Lenie, die een van de kandidaten is van het programma, zat ondertussen lekker mee te kletsen. Vooral haar voorliefde voor bridgen en sherry zorgde bij kijkers voor grote hilariteit. “Voor het eten een sherry'tje, voor het slapengaan een wijntje, als ik thuiskom van het bridgen. Mijn kleinzoon zegt altijd: 'bij oma is het net de Gall & Gall'." Het duurt dan ook niet lang voordat de enthousiaste reacties op Twitter binnenstromen:

Je kijkt het item met Gordon en Lenie hier terug.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: DWDD, Twitter. Beeld: DWDD, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden