x Beeld Petronellanitta
xBeeld Petronellanitta

Kijkers ‘Zomergasten’ vol lof over Hans Klok als laatste gast: “Een verademing”

Het is interviewprogramma Zomergasten dit seizoen niet altijd voor de wind gegaan. Meer dan eens waren de kijkers kritisch op de uitspraken of houding van de gasten en de manier waarop journalist Jeanine Abbring ze bevroeg. Maar toen het gisteravond de beurt was aan illusionist Hans Klok, werden de kijkers eraan herinnerd waarom het programma toch wel de moeite waard is: er is niets dan lof te lezen over zijn deelname.

The summer is magic

Dat Hans Klok in het ‘echte’ leven geen verdwijningen óf plotselinge verschijningen op zijn naam heeft staan, weten we allemaal. Wat sommige mensen echter nog niet wisten is dat Hans een ontzettend vriendelijke, eerlijke en sympathieke man is. Tot gisteravond. Hij veroverde de harten van de vele kijkers van Zomergasten met zijn verhalen over zijn favoriete shows en entertainers, zoals danseres Josephine Baker, actrice Marlene Dietrich en illusionistenduo Siegfried & Roy.

Jeugd

Hans Klok wist al jong dat hij illusionist wilde worden. “Ik was niet goed in school, dus ik ging er ook bijna nooit naar toe. Ik was dag en nacht aan het goochelen.” Hij vertelt dat zijn ouders hem altijd gesteund hebben in zijn ambities. Hoewel hij al sinds de jaren 90 actief is, zit stoppen er voor hem nog lang niet in. “Het liefst ga ik nog wel 20 jaar door!”

‘The fastest magician in the world’

Hans zet zichzelf op de kaart met zijn bliksemsnelle trucs. Dat is alleen niet zijn grootste talent, zegt hij: “Dat is het performen. Wat ik doe is topsport”, lacht hij.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

null Beeld VPRO/Zomergasten
Beeld VPRO/Zomergasten

Corona en Las Vegas

Net als veel artiesten kon Hans Klok anderhalf jaar lang niet optreden. Hij heeft het erg gemist: “Het is een vorm van aandacht vragen. Dat je denkt dat je iets kan, waar de ander blij van wordt.” Wat het voor Hans extra zuur maakte, is dat hij twee jaar terug vertrok naar Las Vegas met de plannen om daar tien jaar lang te doen wat hij het liefste doet: optreden voor groot publiek.

Tien jaar werd vier maanden: door de coronacrisis moest Hans zijn optredens in Las Vegas staken. Zijn droom lag aan diggelen. In Zomergasten vertelt hij dat hij daar enorm van baalde. “Ik vond het heel erg zuur. Zuurder dan zuur”, zegt hij. “Ik kom daar wel weer een keer. En het is ook niet zaligmakend. Je moet positief blijven denken.”

Interview

In een interview met Libelle eerder deze zomer ging hij er uitgebreider op in: “Vrolijk werd ik er niet van, maar ik probeerde er toch een beetje de schouders onder te zetten. Iedereen heeft zich moeten herpakken. Ik heb wel geleerd dat je jezelf in de coronatijd niet te belangrijk moet maken, want iedereen zit in die boot.”

Artiestenleven

Het gaat in Zomergasten ook even over het leven van sex, drugs en rock ’n roll, wat volgens Hans altijd wel verbonden is met de entertainmentwereld. “Niks menselijk is mij vreemd. Het is alleen echt niet bevorderlijk. Optreden met een kater gebeurt nu nog zelden”, vertelt hij.

Veel mensen wisten niet dat er zo'n vriendelijke, goedlachse man zat achter de meesterillusionist Hans Klok. De kijkers van Zomergasten zijn op social media dan ook laaiend enthousiast over de seizoensafsluitende gast:

Hilariteit

Er is, hoe kan het ook anders, ook een boel hilariteit rondom het optreden van Hans Klok. Gelukkig is alles met een begripvolle ondertoon:

Onlangs maakte LibelleTV een erg leuke video met Hans Klok, inclusief hilarische ‘goocheltruc’:

Bron: VPRO/Zomergasten, Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden