Recht in de ogen - dader en slachtoffer met elkaar in gesprek Beeld Omroep MAX
Recht in de ogen - dader en slachtoffer met elkaar in gesprekBeeld Omroep MAX

Kijktip: ‘Recht in de ogen’, waar daders en slachtoffers elkaar ontmoeten

Het zal je maar gebeuren: je wordt zwaar mishandeld door een onbekende en later staan jullie oog in oog. In de nieuwe serie Recht in de ogen brengt presentator Charles Groenhuijsen daders en slachtoffers samen.

Lizette van LoenenOmroep MAX

In de driedelige serie zal onder andere een slachtoffer van zware mishandeling de dader ontmoeten, evenals de nabestaande van de brute moord op haar broer. Presentator Charles vertelt in de trailer: “Het is moedig en inspirerend wat er gebeurt.”

Bijzondere ontknoping

Eén van de casussen die aan bod komt is het verhaal van een overvaller die zijn pistool richt op het hoofd van een slachtoffer. Vervolgens telt de dader af van tien tot één, het slachtoffer denkt dat zijn laatste uur geslagen is. Gelukkig overleeft het slachtoffer de overval. De dader wordt gearresteerd en veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Nu, vier jaar later, gaan slachtoffer en dader met elkaar in gesprek in de gevangenis, met een bijzondere ontknoping tot gevolg.

Herstelrecht

In het programma is er sprake van herstelrecht, iets wat niet zo bekend is. Herstelrecht biedt betrokkenen bij een (mogelijk) strafbaar feit, onder wie slachtoffers, verdachten, veroorzakers en veroordeelden, de mogelijkheid om de gevolgen te herstellen. Het kan gaan om emotionele, fysieke, materiële en immateriële schade.

Recht in de ogen is vanaf dinsdag 7 juni 2022 om 21.20 uur te zien bij NPO1.

Bron: Omroep MAX

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden