DE RIJP, 22-06-2021, De Rijp~~Setbezoek De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje~FOTO: Brunopress/Patrick van Emst ~~Op de foto:  Peter R. de Vries Beeld Brunopress/Patrick van Emst
DE RIJP, 22-06-2021, De Rijp~~Setbezoek De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje~FOTO: Brunopress/Patrick van Emst ~~Op de foto: Peter R. de VriesBeeld Brunopress/Patrick van Emst

meest fantastische vader

Kinderen en familie Peter R. de Vries plaatsen paginagrote rouwadvertentie: “Pap, het komt goed”

De grote kranten van Nederland zijn op zaterdagochtend gevuld met rouwadvertenties voor Peter R. de Vries. Ook de kinderen en familie van de onlangs overleden misdaadverslaggever plaatsen een advertentie: paginagroot met een prachtige tekst.

Renée MulckhuijseBrunopress/Patrick van Emst

Royce en Kelly, de zoon en dochter van Peter R., herdenken hun vader met mooie woorden.

Rouwadvertentie Peter R. de Vries

In AD, De Telegraaf en Trouw is de rouwadvertentie van de familie geplaatst. De woorden van de kinderen geven je instant kippenvel. “De meest fantastische vader die een mens kan wensen”, staat er.

Ook gaf Peter zijn kinderen een belangrijke leefregel mee. “Blijf wie je bent, houd als het nodig is je rug recht, kom op voor zwakkeren en minderheden, zeg eerlijk wat je vindt en luister naar je rechtvaardigheidsgevoel. En breng dat weer over naar je kinderen.”

Het komt goed

Royce en Kelly sluiten hun deel van de rouwadvertentie af met de woorden: “Pap, het komt goed!” Verder is ‘een ieder voor wie Peter in zijn leven iets betekend heeft, uitgenodigd om afscheid van hem te nemen’, zo laat de familie weten in de rouwadvertentie. Later wordt bekendgemaakt op welke manier dat kan.

Peter R. de Vries werd op dinsdag 6 juli 2021 vlak na zijn televisie-optreden in RTL Boulevard neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Negen dagen later, op 15 juli 2021, is hij overleden aan de gevolgen van de schietpartij.

Bron: RTL Nieuws, De Telegraaf

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden