Royce en Kelly de Vries Beeld Screenshot Tijd voor MAX
Royce en Kelly de VriesBeeld Screenshot Tijd voor MAX

Kinderen Peter R. de Vries delen persoonlijke video: “Nog heel veel onzeker”

Royce en Kelly de Vries, de kinderen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, vertellen in een persoonlijke video dat de toestand van hun vader nog heel onzeker is.

RedactieScreenshot Tijd voor MAX

Dit deden ze in een speciale uitzending van Tijd voor MAX over de vermissingszaak van Tanja Groen en stichting De gouden tip.

In goede handen

“We begrijpen dat iedereen wil weten hoe het met onze vader gaat”, begint Kelly. “Over zijn medische situatie is nog heel veel onzeker, daar kunnen we dus niet zoveel over vertellen. We weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de dokters en verpleegkundigen fantastisch werk leveren.”

Moeilijke tijd

Daarnaast laat ze weten dat de familie dankbaar is voor alle steun die ze hebben gekregen. “Ook willen we jullie bedanken voor de fantastisch lieve woorden, mooie kaarten, bloemen en kaarsjes die jullie voor onze vader branden. Dat doet ons ontzettend goed in deze moeilijke tijd.”

Vermissingszaak Tanja Groen

Al jaren houdt Peter R. de Vries zich bezig met de zaak Tanja Groen, de 18-jarige studente die in 1993 niet meer thuis kwam. Op 23 juni 2021, de dag dat Tanja 46 zou zijn geworden, richtte de misdaadverslaggever de stichting De gouden tip op om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ultieme tip om de vermissingszaak op te lossen.

Onzekerheid

“De afgelopen veertig jaar is onze vader bezig geweest om onopgeloste zaken op te lossen. Zaken waarin familieleden werden gekweld door onzekerheid”, legt Royce uit in de videoboodschap. “Wij vinden het dan ook fantastisch dat de zaak van Tanja Groen en stichting De gouden tip nu zoveel aandacht krijgen.” Volgens Royce is zijn vader afgelopen maanden dag en nacht met de stichting bezig geweest. “Het is een droom van onze vader om deze en vele andere zaken tot een oplossing te brengen. Laten we samen proberen deze droom werkelijkheid te laten worden.”

Streefbedrag gehaald

Sinds de aanslag op Peters leven liep het ingezamelde bedrag al snel op. Vorige week woensdag stond de teller nog op 244.000 euro, maar voor de uitzending was dit al 541.000 euro.

Enkele uren na Tijd voor MAX maakte Simon Vuyk, bestuurslid van stichting De gouden tip, in Op1 bekend het streefbedrag van 1 miljoen euro is opgehaald voor de vermissingszaak van Tanja Groen. Het totaalbedrag lag dinsdagavond rond 23.00 uur op 1.176.000 euro. Vuyk: ”Dat is een droom die waarheid wordt. Dit heeft zo’n grote betekenis tegen de achtergrond wat er met Peter is gebeurd, omdat dit echt zijn project was.”

Bron: Tijd voor MAX.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden