Kip in mosterdsaus

Recept uit Libelle 46.

De mosterdbroodkruimels zijn verrassend in dit gerecht, ze geven de kip extra veel smaak.

Hoofdgerecht voor circa 6 personen

• 5 hele tenen knoflook, gepeld

• 1 el boter

• 1 el olijfolie

• zout, peper

• 1 grote kip van 1½-2 kg, in niet te grote stukken

• 1¼ dl droge witte wijn

• 2½ dl crème fraîche of slagroom

• 3-4 el mosterd

• 125 g geraspte gruyère

• 4 el fijngesneden bladpeterselie

• mosterdbroodkruimels*

Bak de hele teentjes knoflook in de boter met de olie in een grote braadpan tot ze zacht zijn. Keer ze regelmatig, zodat ze niet verbranden.

Neem ze uit de pan en zet ze apart. Bak de met zout en peper ingewreven kipdelen in het braadvet rondom bruin, doe ze over in een braadslede

en bak ze 20-30 min. in een voorverwarmde oven op 165°C. Schep wat vet uit de braadpan en blus de aanbaksels in de pan af met de wijn.

Doe de knoflook terug in de pan en laat de wijn bijna verdampen. Prak de knoflook fijn met een vork, voeg de crème fraîche toe en kook de saus in tot de helft.

Roer mosterd, 60 g kaas en peterselie door de saus en schenk de saus over de kip in de braadslede. Bestrooi met de rest van de kaas en de mosterdbroodkruimels

en zet de braadslede even onder de hete grill tot de kaas gesmolten is.

Bereiden: circa 30 min.
Oventijd: 20-30 min.
Circa 675 kcal p.p.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden