null Beeld

Klacht over burengeluiden irriteert kijkers ‘De rijdende rechter’

In De rijdende rechter gaat John Reid in Zoetermeer op bezoek bij de alleenwonende Sandra. Zij beweert stapelgek te worden van de geluiden van haar buren. Maar juist háár gezeur zorgt voor irritatie bij de kijkers thuis. 

Demi Schoenmakers

Sandra woont al jaren in een appartement in Zoetermeer als ze op een dag andere buren krijgt. Sinds het jonge gezin een nieuwe vloer heeft laten leggen, hoort ze álles. Van het stofzuigen tot het lopen op hakken. Dit gaat volgens Sandra de hele dag door. "Gekmakend", vindt ze.

Vloer eruit

De buren in kwestie, de jonge ouders Djordy en Sandy, zijn zich van geen kwaad bewust. Ze kunnen zich voorstellen dat Sandra weleens hun leefgeluiden hoort, maar er kan volgens hen geen sprake zijn van overlast. Dat gaat echt te ver. Toch is er volgens Sandra maar één oplossing: die pvc vloer moet eruit. Djordy en Sandy vinden dat het klagen moet stoppen en willen rust. Onderling komen ze er niet uit, dus ze schakelen mr. Reid in om de kwestie op te lossen.

Irritaties

Sandra ergert zich duidelijk aan haar buren, maar háár gezeur zorgt weer voor irritaties bij de kijkers thuis. Ze vinden dat zij zich aanstelt. Mensen maken in het dagelijkse leven gewoon geluiden. Ze vragen zich dan ook af wat Sandra de hele dag doet. "Zit die buurvrouw de hele dag doodstil in huis? Geen muziek aan, geen tv aan? En zelf draait ze ook geen wasjes en stofzuigt niet?", schrijft iemand op Twitter. Een ander reageert met: "Lijkt me geen overlast. Normale leefgeluiden. Buurvrouw klaagt te veel. Klagen over douchen, wc's en stofzuigen gaat te ver."

Ondervloer

Toch blijkt aan het einde van de aflevering dat Sandra gelijk krijgt: Mr. Reid oordeelt dat Djordy en Sandy een ondervloer moeten leggen, wat volgens Sandy minimaal 6000 euro zal gaan kosten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De rijdende rechter. Twitter. Beeld: KRO-NCRV.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden