Klappertanden: zwembaden verlagen watertemperatuur vanwege gasprijzen Beeld Getty Images
Klappertanden: zwembaden verlagen watertemperatuur vanwege gasprijzenBeeld Getty Images

Even wennen

Klappertanden: zwembaden verlagen watertemperatuur vanwege energieprijzen

Ben jij regelmatig in het zwembad te vinden? Dan kan het geen kwaad om je mentaal alvast voor te bereiden op het feit dat het water een stukje kouder zal zijn de komende tijd. Vanwege de hoge energieprijzen proberen ook zwembaden de kosten te drukken. Dat resulteert in lagere watertemperaturen.

Erandi GodinezGetty Images

Zwembaden zullen ook andere maatregelen treffen om de kosten te verlagen. Zo wordt er ook versneld geïnvesteerd in andere energiebronnen zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.

Nog geen hogere entreeprijzen bij zwembaden

De lagere temperatuur maakt je misschien niet zo blij, maar het is misschien wel beter dan het alternatief: hogere entreeprijzen. Dit is iets wat sportfondsen en andere uitbaters in de zwembadbranche willen voorkomen, vandaar de lagere watertemperatuur. Sportfondsen Nederland, de uitbater van zo’n 120 binnen- en buitenzwembaden, waarschuwde al eerder dat zwembaden het moeilijk zouden krijgen door de hoge energieprijzen en aangepaste energiecontracten.

Goed voor je gezondheid

Heel koud zul je het overigens niet gaan krijgen, want het gaat tot nu toe om een verlaging van één graden. In (buiten)baden zul je dit misschien een klein beetje merken, maar in de binnenbaden zo goed als niet. Daarnaast kan het ook helemaal geen kwaad om jezelf een beetje uit te dagen op dit gebied, want zwemmen óf douchen in koud water is hartstikke goed voor je gezondheid. Lees hier alles over de voordelen.

Bron: RTL Nieuws

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden