null Beeld

Kleding ruilen

VrouwOnline.nl

Organiseer een ‘Kledingruilavond’ met vriendinnen!

Genoeg redenen om een ruilavondje met vriendinnen te organiseren: je ruimt je kast eindelijk een keer op, het is gezellig om te ‘winkelen’ met vriendinnen en je verruilt je oude kledingstukken voor leuke exemplaren van je vriendinnen: voor niets!

Maar, hoe pak je dat aan, een vriendinnenavond? Volg onderstaand stappenplan en organiseer een geslaagde kledingruil.

Vriendinnen regelen

Trommel al je vriendinnen op, stuur ze een uitnodiging via datumprikker.nl en prik een datum voor de kledingruilavond. Vertel je vriendinnen dat ze al hun oude kleding, accessoires, schoenen en tassen mee mogen nemen en zorg dat iedereen iets lekkers meeneemt.

Belangrijk:

- Spreek van te voren het minimum aantal kledingstukken dat je meeneemt af.

- Zorg dat iedereen goede spullen meeneemt: verwassen kleding of items met gaatjes erin laten jullie thuis.

Kleding showen

Als al je vriendinnen zijn gearriveerd, showen jullie om de beurt de kledingstukken die je mee hebt genomen. Zo kan iedereen zien of er iets leuks bij zit.

Passen maar!

Hebben jullie alle kledingstukken rustig bekeken? Dan kan het passen beginnen. Laat al je vriendinnen alle kledingstukken passen die ze willen passen. Is iedereen klaar met passen en weet elke vriendin welke kledingstukken zij hebben wil? Dan kunnen jullie afspreken hoe jullie gaan ruilen.

De ruil

Om te zorgen dat iedereen tevreden naar huis gaat, is het belangrijk dat jullie van tevoren goede afspraken maken. Want wat doe je als twee vriendinnen hetzelfde jurkje willen hebben? Onze tip: laat de vriendin van wie het kledingstuk is bepalen tegen welk item ze wil ruilen. De vriendin van wie dat item is, mag het jurkje hebben.

De overgebleven kleding

Wat te doen met de kleding die niemand wilde hebben? Stop het in een vuilniszak en schenk het aan het Leger des Heils of aan de kringloopwinkel.

Veel plezier met je nieuwe aanwinsten!

Eerder verschenen op VrouwOnline

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden