Kleefrijst met kokos en mango

Hoofdgerecht voor 4 personen:

200 g witte kleefrijst (ketanrijst)

3 dl dikke kokosmelk

95 g suiker

8 g zout

2 rijpe mango’s, geschild, in schijfjes

Bereidingswijze:

Week de rijst 1 nacht in ruim koud water. Spoel de rijst af en laat uitlekken. Leg een stuk (kaas)doek op de bodem van een stoompaninzet. Verdeel de rijst over de doek. Stoom de rijst circa 15 min. Schep het dan door en stoom het nog circa 10 min. Meng intussen de kokosmelk met de suiker en het zout en breng dit mengsel aan de kook. Laat het op zacht vuur circa 5 min. koken onder regelmatig roeren tot de suiker is opgelost. Schep de gare rijst in een kom. Schep de kokossaus erdoor en dek de kom af. Laat dit mengsel afgedekt 10 min. staan, zodat de rijst de kokossaus kan opnemen. Proef of er nog suiker of zout bij moet. De rijst moet vrij zout zijn, dat geeft een lekker contrast met de zoete mango. Schep de rijst nogmaals door en laat het afgedekt staan.

Serveer de kokosrijst lauwwarm met de mango.

Bereidingstijd: 45 min. Wachten: circa 1 nacht. Circa 320 kcal p.p.

Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman & Carel Verduin

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden