null Beeld

Kleine Rafaël verovert de harten van kijkers ‘Het familiediner’

In Het familiediner bemiddelt Bert van Leeuwen al jaren familieruzies. In de eerste aflevering van het seizoen krijgt hij hulp van de kleine Rafaël die de show steelt.

Demi Schoenmakers

Om de families weer tot elkaar te brengen gaat Bert op bezoek bij beide familieleden. Hij gaat met hen in gesprek en nodigt hen uit voor een verzoeningsdiner. Maar zijn de familieleden wel bereid om elkaar te vergeven?

Meningsverschillen

In de eerste aflevering van het seizoen stuurt Mariët (15) een noodkreet aan Bert: ze wil graag dat de ruzie tussen haar vader Frederik en zijn zus Marianne wordt bijgelegd. De band tussen hen is stukgelopen bij het opruimen van hun moeders appartement. Daar liepen de meningsverschillen hoog op, waardoor ze inmiddels al 2,5 jaar geen contact hebben.

Tweede kans

Wanneer Bert met Marianne aan het praten is, probeert Rafaël, de zoon van de vriend van Marianne, zich in het gesprek te mengen. “Gaat dit over een ruzie?”, vraagt hij. Hij luistert namelijk weleens mee.

Bert vraagt of hij nog advies heeft voor zijn stiefmoeder. “Nou, dat ze het gewoon zou moeten goedmaken. Als hij het de volgende keer dan nog een keer doet, dan bekijkt hij het maar.” Het jochie adviseert haar dus een tweede kans te geven.

Opvolger

Ook bij het verzoeningsdiner steelt de jonge Rafaël de show. “Ik snap het wel, dat je zei dat je haar niet durfde te bellen om te vragen of Marianne nog boos was of niet”, zegt hij aan het einde tegen Frederik. Bert vindt het prachtig om te zien en ziet in hem wel een opvolger.

"Zeg Rafaël, als ik over een paar jaar stop met dit programma, zou jij het dan willen doen? Maken we nog wat afspraken over. Over hoe je dat gaat doen over een jaar of tien. Want je zou er geknipt voor zijn.” Dat ziet Rafaël wel zitten. “Oké, deal.”

Schattig en bijdehand

De kijkers genieten van het kleine mannetje. Rafaël wordt zelfs 'de absolute ster' van Het familiediner genoemd. Zij zien hem ook wel als opvolger van Bert. "Hij weet hoe je ruzies bij moet leggen" en "We hebben allemaal een Rafaël nodig in ons leven. Wat een schattig en bijdehand maar slim mannetje", schrijven de kijkers op Twitter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Het familiediner. Beeld: EO

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden