null Beeld

Kleuter stuurt brief naar de hondenhemel én krijgt antwoord

We hebben het als klein kind allemaal wel eens meegemaakt: het verlies van een huisdier. Of het nou om een hamster ging, een goudvis of een hond - het verdriet was immens.

Onlangs stond er op een Belgische site een verhaal over een klein jongetje in Amerika die zijn beagle Moe had verloren.

null Beeld

Luke (3,5) en Moe (13,5) in gelukkiger tijden

"Aan Moe Westbrook, Hondenhemel, Wolk 1"

Omdat de kleine Luke natuurlijk ontzettend benieuwd was naar het wel en wee van zijn grote vriend in de hondenhemel, schreef hij samen met zijn moeder een heleboel brieven die hij steevast adresseerde met: Aan Moe Westbrook, Hondenhemel, Wolk 1. De strekking van de brieven was steeds hetzelfde: Luke miste hem en hoopte vurig dat het gezellig was, daar in de hondenhemel.

Adres onbekend

Zijn moeder haalde de brieven altijd op tijd weer terug. Totdat ze het op een dag was vergeten. Ze was bang dat haar geheim zou uitkomen, dat er een brief terug zou komen met daarop “retour afzender” of “adres onbekend” - maar niets bleek minder waar want de volgende ochtend lag er zomaar ineens een brief op de mat.

null Beeld

Van Moe, stond erop. Ik ben in de hondenhemel. Ik speel de hele dag en ik ben gelukkig. Bedankt dat je mijn vriend wil zijn. I 'wuv' you, Luke.

Tranen

Het kleine mannetje vond het natuurlijk niet meer dan normaal dat hij eindelijk een antwoord had gekregen van zijn beste vriend; zijn moeder daarentegen was tot tranen toe geroerd.

Via een lokale krant - The Virginian Pilot - spoorde ze de postbode op die de brief namens de dode beagle had geschreven. Het bleek een 25-jarige werkneemster te zijn die zó vertederd was door Lukes schattige briefje dat ze voor haar gevoel niet anders had kunnen reageren. “Het draait om liefde,” verklaarde ze. “Het is gewoon zo eenvoudig en puur.”

Bron: HLN.BE. Beeld: Buzzfeed

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden