Dít is hoe je je risotto weer smeuïg maakt als je hem had bewaard als left-over. Beeld Getty Images/Image Source
Dít is hoe je je risotto weer smeuïg maakt als je hem had bewaard als left-over.Beeld Getty Images/Image Source

Kliekje? Zó is je risotto de volgende dag nog smeuïg

Was je oog groter dan je maag, en heb je een flinke portie van je eigengemaakte risotto over? Gooi het dan niet weg, want de volgende dag kun je het prima weer opwarmen. Met déze truc blijft het ook dan heerlijk smeuïg.

Anne-Flore MullerGetty Images/Image Source

Scheelt je tijd én geld, en gaat ook nog eens voedselverspilling tegen.

Smeuïg

Risotto is niet erg moeilijk om te maken. Toch zit er een belangrijke vereiste aan dit rijstgerecht, en dat is dat de rijst plakkerig en smeuïg is. Nadat het een nacht in de koelkast heeft gestaan, is er meestal echter vrij weinig van die heerlijke smeuïgheid over. Het leent zich eigenlijk dan ook niet erg goed voor opwarmen, omdat de rijst enorm gaat uitzetten als je de risotto laat staan. Hierdoor blijft het de vloeistoffen absorberen, waardoor er een kleffe portie rijst overblijft.

Risotto opwarmen

Precies zo lekker als vers wordt opgewarmde risotto niet, maar je kunt het de volgende dag wel weer smeuïg krijgen. Belangrijk is om het niet in de magnetron te zetten, maar in de pan op te warmen. Gebruik geen boter of olie, maar voeg een beetje bouillon in de pan toe. De rijst zal de bouillon opnemen, waardoor je risotto weer smeuïg wordt. Per 200 gram risotto heb je zo'n 60 milliliter hete bouillon nodig. Even goed doorroeren, en je kunt alsnog genieten van een heerlijke portie!

Verse noten over? Libelle's Chanan laat zien hoe je daar heel gemakkelijk heerlijke granola mee maakt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Koofans, Margriet. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden