Kliekje? Zó is je risotto de volgende dag nog smeuïg
Was je oog groter dan je maag, en heb je een flinke portie van je eigengemaakte risotto over? Gooi het dan niet weg, want de volgende dag kun je het prima weer opwarmen. Met déze truc blijft het ook dan heerlijk smeuïg.
Scheelt je tijd én geld, en gaat ook nog eens voedselverspilling tegen.
Smeuïg
Risotto is niet erg moeilijk om te maken. Toch zit er een belangrijke vereiste aan dit rijstgerecht, en dat is dat de rijst plakkerig en smeuïg is. Nadat het een nacht in de koelkast heeft gestaan, is er meestal echter vrij weinig van die heerlijke smeuïgheid over. Het leent zich eigenlijk dan ook niet erg goed voor opwarmen, omdat de rijst enorm gaat uitzetten als je de risotto laat staan. Hierdoor blijft het de vloeistoffen absorberen, waardoor er een kleffe portie rijst overblijft.
Risotto opwarmen
Precies zo lekker als vers wordt opgewarmde risotto niet, maar je kunt het de volgende dag wel weer smeuïg krijgen. Belangrijk is om het niet in de magnetron te zetten, maar in de pan op te warmen. Gebruik geen boter of olie, maar voeg een beetje bouillon in de pan toe. De rijst zal de bouillon opnemen, waardoor je risotto weer smeuïg wordt. Per 200 gram risotto heb je zo'n 60 milliliter hete bouillon nodig. Even goed doorroeren, en je kunt alsnog genieten van een heerlijke portie!
Verse noten over? Libelle's Chanan laat zien hoe je daar heel gemakkelijk heerlijke granola mee maakt.
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Bron: Koofans, Margriet. Beeld: iStock