null Beeld

Knisperende spinaziesalade met gepocheerd ei

Voor- of hoofdgerecht voor 4 personen

Libelle Admin

1 el balsamico-azijn

1 tl mosterd

zout, peper

4 el olijfolie

400-500 jonge spinazieblaadjes, dikke steeltjes verwijderd

100 g dunne plakken pancetta of ontbijtspek

4 verse eieren

scheutje azijn

40 g hazelnoten, grofgehakt

Bereidingswijze

Roer een dressing van azijn, mosterd, zout, peper en olijfolie en schep deze luchtig door de spinazie. Bak de pancetta krokant in een droge koekenpan. Breng ruim water aan de kook met een scheutje azijn en laat de eieren er één voor één voorzichtig in glijden. Pocheer ze (tegen de kook aan) 3-4 min, de dooier moet nog zacht zijn. Serveer de salade met ei, pancetta en hazelnoten.

Bereidingstijd: circa 20 min.

Circa 360 kcal p.p.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden