null Beeld

Koekjes met vijgengranola en amandelen

Hmm... Koekjes met vijgengranola en amandelen. Lekker bij de koffie of als tussendoortje.

Benodigdheden voor 14 koekjes:

  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 g speltbloem
  • 1 tl baking soda
  • 100 g kristal suiker
  • 220 g bruine suiker
  • Volle mespunt zout
  • 1 ei + 1 eidooier
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 250 g granola met vijgen (verkrijgbaar bij AH)
  • 100 g bruine amandelen, grof gehakt

Extra: bakplaat, bakpapier

Bereiding:

  1. Smelt de helft van de boter goudbruin, dit geeft een heerlijke smaak aan de cookies. Laat dan de boter afkoelen.
  2. Meng de bloem met de baking soda.
  3. Mix in een kom de andere helft van de boter en de gesmolten boter met beide soorten suiker en het zout romig.
  4. Mix dan het ei en de eidooier erdoor en doe het vanillemerg erbij.
  5. Voeg nu het bloemmengsel toe en mix het kort op lage snelheid door.
  6. Spatel tot slot de granola en de amandeltjes erdoor.
  7. Zet het beslag afgedekt een uurtje in de ijskast.
  8. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  10. Neem steeds een volle eetlepel van het beslag en ‘drop’ ’m op de bakplaat. Maak zo alle cookies, op 5 cm afstand van elkaar.
  11. Bak ze in 10 minuten net gaar (bak ze eventueel in 2 shifts als ze niet allemaal in de oven passen).

Bereiden: 20 min. Wachten: 1 uur. Oventijd: 10 min.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Receptuur: Jacqueline Pietrowski & Victor de Launay. Beeld: Eric van Lokven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden