null Beeld

Koken op kleur

Verras je vriendinnen tijdens het eerstvolgende etentje met een kleurrijk menu. Van een paars hoofdgerecht tot een zwart dessert. Alles kan en alles mag.

Denise van den Brand

Koken op kleur kan op allerlei manieren. Serveer een gerecht in één kleur of verwerk meerdere tinten van een kleur in het gerecht. Natuurlijk kun je ook verschillende kleuren met elkaar combineren. Een ding is zeker: het ziet er ontzettend mooi uit.

Kleurrijk eten is écht eten

Het eten van kleurrijke gerechten zorgt er voor dat je veel gevarieerder eet. Kleurrijke groente zijn vers en komen niet uit een pakje. Ga dus aan de slag met die gekleurde paprika's, gele courgettes en paarse bieten.

Als je gaat koken op kleur, wil je natuurlijk niet dat tijdens de bereiding van het gerecht de kleur verloren gaat. Daarom deze 3 handige tips om de kleur te behouden:

  1. Stoom of blancheer de groenten in plaats van ze te koken.
  2. Spoel de groenten direct na het koken af met koud water.
  3. Serveer de groenten als het mogelijk is rauw.

Kleurrijke recepten

null Beeld
null Beeld
null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden