Kokosparfait met rozenwater

Nagerecht voor 4-6 personen:

redactie

3 eiwitten

100-125 g fijne tafelsuiker

2 dl dikke kokosmelk of kokoscrème gemaakt van een blok

2 dl slagroom, stijfgeklopt

1-2 el rozenwater

stukje verse kokosnoot

Extra: 4-6 vormpjes

Bereidingswijze:

Klop de eiwitten halfstijf in een vetvrije en schone kom, voeg de fijne tafelsuiker in gedeelten toe en klop de eiwitten helemaal stijf. Meng kokosmelk, slagroom en rozenwater en spatel hier voorzichtig de eiwitten door. Verdeel het mengsel over 4-6 vormpjes en laat het in de diepvriezer in circa 6 uur bevriezen. Stort de parfaits voor serveren. Snijd met een dunschiller krullen van een stuk verse kokos, en serveer deze erbij. Lekker samen met een koekje of stukje baklava.

Bereidingstijd: 20 min – Bevriezen: circa 6 uur – Circa 265 Kcal p.p.

Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden