null Beeld

Kom naar het Animal Crossing event

onze Commerciële Redactie

Het is bijna 14.30. Verschrikt kijk ik op de klok. Ik heb een afspraak met Monique, ze zou om 14.30 langs komen om mijn huis te bekijken. Ik moet oppassen dat ik niet te laat ben, anders krijg ik vast geen cadeautje van haar. Snel klap ik mijn blauwe Nintendo 3DS open en druk op start. Monique woont namelijk in Knufdorp, het dorpje van Animal Crossing: New Leaf waarin ik de hardwerkende burgemeester ben. Ik geef nog even snel de plantjes naast mijn huis water en dan staat Monique al voor de deur. Ze is een modebewuste kat die niet bang is haar mening te geven, maar gelukkig vindt ze mijn huis mooi en krijg ik als beloning een nieuw kledingstuk van haar. Ik ben gelukkig een goede gastvrouw geweest.

Fruit schudden

Animal Crossing is een heerlijk spel. Ik speelde al eerdere edities van het spel en sinds enkele maanden is er dan New Leaf voor de 3DS. Dit is de perfecte drager voor een game als Animal Crossing, omdat het typisch een spel is dat je meerdere keren per dag tussendoor wilt spelen. Ik heb een 3DS XL, wat betekent dat de twee schermen (boven 3D, onder touchscreen) lekker groot zijn – als trotse burgemeester zie ik mijn eigen dorp graag in volle glorie. Dat burgemeesterschap is de basis van het spel; als burgemeester probeer je je dorp zo mooi mogelijk te maken, zodat je bewoners blij zijn. Uiteraard heb je hier geld voor nodig, dus ik schud dagelijks fruit van bomen, graaf schatten op en vang vissen en insecten, om die in de plaatselijke tweedehands winkel weer door te verkopen aan de roze Alpaca die daar werkt.

Spend, spend, spend

In tegenstelling tot de echte wereld, bezorgt het uitgeven van dat geld me wel enorme hoofdbrekens. Dat je eerst het tentje waar je in woont, om laat bouwen tot een huis is logisch. Maar daarna? Je huis inrichten is fijn, maar een nieuwe outfit in de winkel van Mabel de vos kopen is ook wel interessant, vooral als je weet dat de winkel, wanneer je er voldoende uitgeeft, uitgebreid wordt met een kapsalon. Als burgemeester heb je echter ook de plicht om goed voor je dorp te zorgen, dus als de bewoners een verzoek indienen voor een gezellig bankje bij het dorpsplein, voel ik me al snel aangesproken. Of misschien toch nog wat bloembollen kopen om te planten naast het stadhuis?

Uitwisselen

Gelukkig kwam ik afgelopen weekend een aantal andere Animal Crossing-spelers tegen, die me weer op nieuwe ideeën gebracht hebben. Je kan namelijk via je eigen 3DS in dorpen van anderen rondkijken en ontwerpen uitwisselen. Opeens ben ik me er pijnlijk van bewust dat ik de inrichting van mijn eigen huis in Knufdorp heb laten versloffen – zo krijg ik natuurlijk nooit bonuspunten! Flink aan de slag dus in mijn dorp, waar Monique alweer vrolijk rondloopt met een parasolletje en me toevertrouwt dat ze enorm houdt van dit zonnige herfstweer.* Ik ben het helemaal met haar eens. Het is een prachtige dag om nog wat fruit van de bomen te schudden.

Win tickets voor het Animal Crossing evenement

Ben jij nu nieuwsgierig geworden naar het spel Animal Crossing? En heb je zin om samen met ons te genieten van een heerlijke high tea? In samenwerking met Nintendo organiseert VIVA het Animal Crossing event waar je tijdens een high tea kennis kunt maken met het spel en de lezeressen van Libelle mogen hierbij aansluiten!

Wil jij hierbij zijn?

Tekst door gameblogster @julianoomen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden