Komend weekend met de auto op vakantie? Dan kun je monsterfiles verwachten Beeld Getty Images
Komend weekend met de auto op vakantie? Dan kun je monsterfiles verwachtenBeeld Getty Images

Zwarte zaterdag

Komend weekend met de auto op vakantie? Zet je schrap voor monsterfiles

De ANWB waarschuwt vakantiegangers: ga je komend weekend met de auto op vakantie, verwacht dan flinke files. Vooral zaterdag komt een portie engelengeduld goed van pas.

Tara StokdijkGetty Images

Het begin van de zomervakantie zal zorgen voor enorme drukte op de Europese wegen. De ANWB laat donderdag weten dat ze zo'n 500 kilometer file verwachten.

Monsterfiles

In Nederland begint de drukte vrijdagmiddag al, vooral in het midden en het zuiden van het land. Wegens werkzaamheden aan de Afsluitdijk (van vrijdagavond 22.00 uur tot zaterdagochtend 08.00 uur) zal daar ook een knelpunt ontstaan. Daarnaast hebben de overstromingen van de afgelopen tijd ervoor gezorgd dat veel wegen onbegaanbaar zijn en ook dat levert problemen op.

Autovakantie

Door de coronapandemie verwacht de ANWB meer drukte dan ooit deze zomer op de wegen. Heel veel Europeanen hebben namelijk besloten om met de auto op vakantie te gaan, en de vliegvakantie nog even achterwege te laten.

Frankrijk

Ga je naar Zuid-Frankrijk op vakantie? Dan mag je drie tot vier uur extra reistijd incalculeren. Tussen Lyon en Orange op de A7 worden files verwacht, net als op de route Parijs-Tours-Bordeaux naar Spanje en de A20 (Toulouse) en de A71 (Clermont-Ferrand).

Duitsland

Ook in Zuid-Duitsland worden zaterdag veel files verwacht. Rijd je over de A3 (Passau) of de A8 (tussen München en Salzburg)? Dan kun je een uur oponthoud verwachten. Ook rondom Hamburg wordt het druk.

Zwitserland en Italië

Stap je de auto in richting Zwitserland of Italië? De ANWB verwacht de hele zaterdag drukte bij de Sint Gotthard-tunnel. De wachttijden kunnen daar oplopen tot twee uur. Ook op de wegen naar de Noord-Italiaanse meren wordt veel drukte verwacht.

Dit is wat Máxima draagt als ze op vakantie is:

Bron: ANWB.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden