null Beeld

Koning geeft roofschilderij terug + ander nieuws

Geen tijd gehad om vandaag het nieuws te volgen? Geen nood. We hebben de belangrijke nieuwtjes voor je op een rijtje gezet.

Koning geeft roofschilderij terug

Koning Willem-Alexander geeft een schilderij uit de collectie van zijn familie terug aan de erfgenamen van een Joodse kunstverzamelaar. Het is het schilderij Het Haagse Bos met gezicht op Paleis Huis ten Bosch (zie bovenstaande afbeelding) van de 17de-eeuwse kunstenaar Joris van der Haagen. Koningin Juliana kocht het via via en had volgens de onderzoekscommissie niet kunnen weten dat het om geroofde kunst ging. Waarschijnlijk is dit het enige geval van roofkunst in de Oranje-collectie.

Lente-storm veroorzaakt miljoenenschade

De storm en felle rukwinden die sinds zondag over Nederland razen, leidt tot miljoenenschade. De verzekeraars hebben hun handen vol aan meldingen over kapotte ruiten, weggewaaide dakpannen, schade door omgevallen bomen en waterschades. Ook was er twee keer zoveel file als normaal, werden vluchten geannuleerd en door het noodweer strandde zelfs een containerschip op de Westerschelde. Meer lezen over de storm? Klik hier.

En morgen...

Bellen met WhatsApp

Vanaf vandaag biedt WhatsApp een belfunctie aan. Gebruikers van Android kunnen met elkaar bellen via de populaire berichten-app. Handig: net als met Skype loopt de verbinding via internet en kost het je dus geen belminuten (maar houd wel je databundel in de gaten). Voor iOS-gebruikers is de bel-functie nog niet beschikbaar, maar dat zal niet lang meer duren. Nog geen WhatsApp? Download het hier.

Anne Frank eerder overleden dan gedacht

Anne Frank en haar zus Margot zijn waarschijnlijk eerder gestorven dan tot nu toe werd aangenomen. Het Rode Kruis stelde in de jaren 50 vast dat de datum waarop de Joodse zussen in kamp Bergen-Belsen zijn overleden aan de vlektyfus moest liggen tussen 1 en 31 maart. Uit nieuw onderzoek van de Anne Frank Stichting blijkt dat ze waarschijnlijk een maand eerder gestorven zijn.

Alcohol: jong geleerd is eerder dronken

Je kinderen op jonge leeftijd al wat alcohol laten drinken, lijkt er niet voor te zorgen dat zij verantwoordelijker met drank kunnen omgaan. Vergeleken met leeftijdsgenoten die vroeger nooit alcohol kregen, drinken zij juist eerder al een heel glas drank leeg. Meer lezen? Klik hier.

SP bestraft voor negeren JA/NEE-sticker

De SP in Rotterdam is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt. De partij heeft folders in de brievenbus gedaan bij mensen die een nee-sticker hadden opgeplakt. Wil je ook een JA/NEE-sticker? Je kunt hem gratis afhalen bij jouw gemeente.

Plastische chirurgie in basispakket

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil kijken of medisch noodzakelijke plastische chirurgie weer in de basisverzekering kan komen. Schippers zei in het tv-programma Radar dat als plastisch chirurgen met een goed plan komen, zij daar zeker naar wil kijken. In 2005 werd plastische chirurgie uit het ziekenfonds gehaald omdat er te veel misbruik van de vergoedingen werd gemaakt.

Bekijk het interview van Radar met Minister Schippers:

Bertie gaat he-le-maal los

Voor wie Boer zoekt vrouw mist: een klein geluksmomentje in de vorm van deze video, gemaakt op de BZV-afterparty van afgelopen zaterdag. Bertie blijkt namelijk helemaal niet zo schuchter als tijdens de logeerweek…

Bron: NOS, ANP, AD. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden