null Beeld ANP
Beeld ANP

Koning Willem-Alexander begaat pijnlijke vergissing met goedbedoelde felicitatie

Koning Willem-Alexander stuurt zo nu en dan persoonlijke brieven naar mensen die een bijzondere mijlpaal in hun leven bereiken. Zo zond hij ook een felicitatie naar de 84-jarige mevrouw Bakker uit Voorburg, om haar te feliciteren met haar diamanten huwelijk. Haar echtgenoot bleek echter al overleden te zijn.

Anne-Flore MullerANP

De brief zorgde dan ook voor flink wat tranen bij de oude vrouw.

Diamanten huwelijk

Onlangs zou het echtpaar Bakker zestig jaar getrouwd zijn geweest, en daarmee een diamanten huwelijk hebben gehad. Helaas bereikte het bejaarde koppel deze indrukwekkende mijlpaal nét niet, gezien meneer Bakker overleed.

Goedbedoelde felicitaties

Van deze verdrietige gebeurtenis was koning Willem-Alexander niet op de hoogte, en dus stuurde hij alsnog zijn felicitaties per post naar het stel toe. De brief leest: ‘Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin hebben vernomen dat u op 3 juli de dag hoopt te gedenken waarop u 60 jaar geleden in het huwelijk trad’.

Pijnlijke fout

De felicitaties van de koning zorgde voor flink wat emoties bij de weduwe. Haar zoon Bart Bakker vertelt aan Hart van Nederland: “Ze moest huilen toen ze de brief opende.” Bart laat weten dat deze fout volgens hem gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. “Mijn vader was lange tijd vicevoorzitter van de plaatselijk voetbalclub, had een slijterij in het dorp en veel mensen kenden hem. Even googelen en je vindt hem”, aldus de zoon van mevrouw Bakker.

Verklaring

Een woordvoerder de gemeente Leidschendam-Voorburg laat echter aan Omroep West weten dat het een nare samenloop van omstandigheden is geweest dat de brief ondanks het overlijden toch verzonden is. “Het toesturen van de informatie is een handmatige handeling, die door een gemeenteambtenaar wordt gedaan. De informatie is verzonden voordat de heer Bakker op 4 juni 2021 overleed.”

Koningin Máxima heeft een drukke agenda en is natuurlijk wereldberoemd. Zó behoudt ze ondanks dat zeer hechte vriendschappen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden