Brunopress Beeld Brunopress/Patrick van Emst
BrunopressBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Koning Willem-Alexander draagt zelfde stropdas als bij geboorte Amalia

Niet alleen voor prinses Amalia, maar ook voor haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima was het vandaag natuurlijk een bijzondere dag. De twee keken vandaag vol liefde en trots naar Amalia toen zij verwelkomd werd in de Raad van State. Willem-Alexander had voor de gelegenheid zelfs een bijzondere stropdas aangetrokken.

Lief gebaar

Erandi GodinezBrunopress/Patrick van Emst

De koning droeg namelijk exact dezelfde stropdas als die hij 18 jaar geleden droeg na de geboorte van Amalia. Dit zal hij ongetwijfeld hebben gedaan omdat vandaag weemoedige gevoelens bij hem oproept. Ineens ziet hij zijn dochter in een volwassen rol.

Wat betekent toetreding?

Amalia kreeg vandaag zitting in het Hoog College van Staat, iets wat haar vader en oma ook kregen toen zij achttien jaar werden. Voor Amalia betekent dit dat ze in de Raad van State de komende jaren vergaderingen mag bijwonen en deel mag nemen aan discussies over wetgeving, ter voorbereiding op haar koningschap.

Emotionele koning

Amalia hield een toespraak waarin ze zich ook nog persoonlijk richtte tot haar vader, iets wat hem overduidelijk emotioneerde. “Ik zeg hier vol overtuiging de woorden van mijn grootmoeder uit 1956 na: nog zeer lange tijd, leden van de Raad van State, zal ik mij beschouwen als uw leerling. Ik zal, bewust van mijn verantwoordelijkheid, trachten een goede leerling te zijn.”

Bron: Twitter, Telegraaf

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden