null Beeld ROTAPOOL / Sem van der Wal
Beeld ROTAPOOL / Sem van der Wal

Koning Willem-Alexander ervaart thuisonderwijs op Haagse basisschool

Wegens het coronavirus zijn de scholen gesloten. Veel basisschoolkinderen krijgen daarom thuisonderwijs en volgen online lessen. Koning Willem-Alexander bracht woensdag een werkbezoek aan basisschool De Fontein in de wijk Wateringse Veld in Den Haag, om te ervaren hoe een online les in z'n werk gaat.

ROTAPOOL / Sem van der Wal

Tijdens het bezoek ging de koning in gesprek over de effecten van de coronamaatregelen op het onderwijs.

Online lessen

Om te ervaren hoe het is om docent te zijn in deze coronatijden, bracht koning Willem-Alexander een bezoek aan de Haagse basisschool. Hij sprak met de docenten over de gang van zaken en hun ervaringen tot nu toe. Ook besprak hij hoe de docenten de leerlingen begeleiden vanaf een afstand en peilde hij hoe het zit met de eventueel verhoogde werkdruk.

Ouders

Daarnaast ging de koning via een videoverbinding in gesprek met de ouders van een van de leerlingen van de school, om te horen hoe zij het onderwijs op afstand ervaren. Want niet alleen voor leerlingen en leraren is het wennen, ook ouders kunnen flink wat extra drukte ervaren door de combinatie van thuiswerken en thuisonderwijs.

null Beeld ROTAPOOL / Sem van der Wal
Beeld ROTAPOOL / Sem van der Wal

null Beeld ROTAPOOL / Sem van der Wal
Beeld ROTAPOOL / Sem van der Wal

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vorsten. Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden