“Koningin Elizabeth betaalt deel van kosten schikking prins Andrew” Beeld UK Press via Getty Images
“Koningin Elizabeth betaalt deel van kosten schikking prins Andrew”Beeld UK Press via Getty Images

Flink dokken

‘Koningin Elizabeth betaalt deel van kosten schikking prins Andrew’

Gister werd bekend dat prins Andrew (61) een schikking heeft getroffen met Virgina Giuffre (38), die een zaak tegen hem aanspande wegens seksueel misbruik. Voor Andrew en het koningshuis is de schikking een grote opluchting: hij hoeft niet meer onder ede te worden gehoord én hij ontloopt een gevangenisstraf. Hiervoor zal echter flink in de buidel moeten worden getast en de verwachting is dat zijn moeder, koningin Elizabeth (95), dit gaat doen.

Erandi GodinezUK Press via Getty Images

In een verklaring die gister naar buiten werd gebracht, stond dat Andrew ‘een aanzienlijke donatie’ zal doen aan een liefdadigheidsinstelling van Giuffre, die opkomt voor de rechten van slachtoffers.

Hij accepteert dat ze eronder heeft geleden

“Prins Andrew heeft nooit de bedoeling gehad om mevrouw Giuffre te belasteren”, zo stond er in het statement. “Hij accepteert dat ze heeft geleden, zowel als slachtoffer van misbruik als van de publieke aanvallen op haar.” Hoewel het bedrag van de schikking geheim blijft, zou het volgens de Britse krant The Telegraph gaan om meer dan 12 miljoen pond gaan, wat omgerekend neerkomt op zo’n 14 miljoen euro.

Hulp van moeder

Dat is een flink bedrag en volgens The Telegraph zal koningin Elizabeth een groot deel van de kosten op zich nemen. Elizabeth zou zo snel mogelijk een streep onder het schandaal willen zetten, met het oog op de viering van haar zeventigjarig jubileum op de troon. Dat wordt in de zomer gevierd en Andrew zal daarbij waarschijnlijk niet welkom zijn.

Koningin Elizabeth zal ongetwijfeld erg teleurgesteld zijn in haar zoon, die ooit ‘de Golden Boy van de Windsors’ werd genoemd. In dit artikel lees je waar het precies fout ging.

Bron: The Telegraph

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden