null Beeld

Koninklijk uitje

Koninklijke kunst

AnneVervoort

M. C. Escher maakte in zijn leven de reis van Italië naar Baarn, wat zijn werk behoorlijk beïnvloedde. Tijdens de expositie ervaar je deze reis zelf, door de werken in chronologische volgorde te bekijken. Het begint met zijn eerste werk uit Italië en eindigt met zijn meest bekende werk uit de Baarnse tijd. Het is de eerste keer dat een expositie van Escher zo persoonlijk is; er zijn namelijk ook allerlei privéfoto’s, brieven en anderen attributen te zien.

Ben jij de ultieme Escherfan? Er zijn tal van souvenirs te vinden in de museumshop van de expo; van stropdassen tot puzzels. En als je het werk altijd bij je wilt dragen, ga je gewoon voor de Iphone cover.

Paleis Soestdijk

Naast de tentoonstelling willen we natuurlijk ook even binnen de paleisdeuren spieken. Hoe ziet het voormalige huis van Koningin Juliana en Prins Bernhard eruit? Is het pompeus of was ook de voormalige koningin een nuchtere Hollander die niet van al die poespas hield? Tegenwoordig wordt het landgoed niet meer bewoond door de Koninklijke familie, maar is het in bezit van de overheid. Dit geeft ons de kans om even een kijkje te nemen in het paleis en het enorme park eromheen:

De expositie is t/m 3 maart 2013 te bezichtigen en de entree bedraagt €13,50 per volwassenen en €10 per kind tot twaalf jaar.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden