null Beeld

‘Kopen zonder kijken’-blog: de grote ‘Kopen zonder kijken’-bingo, deel 1

Libelle’s Eva is net verhuisd en naarstig op zoek naar wooninspiratie. Ze slaat dan ook geen aflevering van Kopen zonder kijken over. Maar er valt haar meer op dan alleen de huizen en het interieur. Iedere dinsdag schrijft ze daarover. Deze week: de grote Kopen zonder kijken-bingo.

Eva Breda

Ik zal maar met de deur in huis vallen (een huis mét douchekast welteverstaan): ik heb een idee voor de makers van Kopen zonder kijken. Bij dezen wil ik opperen dat er een nieuwe naam voor het programma komt. Ik zat eraan te denken om het om te dopen tot iets van We zijn zwanger en hebben veel te hoge eisen dus vind alsjeblieft een huis voor ons. Of: Jaren 30-woning gezocht in het centrum van een hyperpopulaire stad maar dan voor heel weinig geld. Of: Voor een huis met zwarte aluminium puien en een visgraatvloer moet je bij Alex en Bob zijn. Want eerlijk: iedereen zoekt hetzelfde. En om de afleveringen toch een beetje spannend te houden, en je iets te doen te geven tijdens het kijken, lijkt het me hoooog tijd voor een Kopen zonder kijken-bingo. Hier komt-ie:

Kopen zonder kijken-bingo

Is het een stel met een baby op komst, een budget rond de vier ton dat een huis zoekt in een veel te populair stadscentrum (bij voorkeur Haarlem of Alkmaar)? Bingo!

Is de wens een karakteristieke jarendertigwoning, dicht bij het station met een tuin op het zuiden? Bingo!

Staat er minstens één zwarte keuken met marmeren blad op iemands moodboard en is de wens voor een open keuken uitgesproken? Je weet hoe laat het is: bingo!

Job en Denise

En voor de oplettende lezer: ja, ook Job en Denise bezorgden ons deze aflevering een volle bingokaart. Zij wilden hun gezellige postzegel in Amsterdam omruilen voor een droomstulpje in het centrum van Alkmaar. Job wilde liever naar Bergen vertrekken. Die wilde natuurlijk zo ver weg mogelijk komen van die douchekast (oh, god, die douchekast. Ik kan er zo veel over zeggen. Maar... DIE. DOUCHEKAST). Maar uiteindelijk werd het een hartstikke leuke woning in Alkmaar. En de zoektocht én make-over zorgden voor weer een boel bingomomenten. Dus bij dezen nog wat dingen die ook niet op de bingokaart mogen ontbreken:

Een volle bingokaart

1. Alex geeft de deelnemers een lezing over hun veel te hoge eisen

2. Iemand laat het woord 'authentieke details' vallen

3. De aangekochte woning is een waar bouwval (Denise vond haar jarendertigwoning wel héél jaren dertig: "Het ruikt hier naar vroeger. Het lijkt alsof ik bij mijn oma naar binnen stap")

4. Er wordt extreem veel overboden

5. Een van de deelnemers vindt het nieuwe huis wel een beetje klein (HOE?! Je hebt tien jaar gedoucht in een gangkast onder een gloeilamp. Dit is een kasteel vergeleken met de vorige woning!)

6. Ergens komt een Sanisale-blouseje prominent in beeld

7. Bob klopt tweemaal op een muurtje terwijl hij 'deze gaat eruit' zegt

8. Het verbouwbudget is alweer bijna op

9. Gekkigheidje van Roos (ik ben nog steeds aan het gieren van Roos op die eenhoorn. Wát een hoogtepunt was dat)

10. Zwarte aluminium puien

11. Martijn Krabbé maakt een ontzettend flauwe grap

12. Bob heeft een totaal overbodige meeting met de kozijnenman die letterlijk in een telefoongesprek van drie minuten had kunnen plaatsvinden

13. Uiteindelijk is het stel toch wel héél blij met hun huis

Kopen zonder eisen

En jongens, houd je vast: er was geen visgraatvloer. Ik herhaal: géén visgraatvloer. Dat is toch wel een unicum. Verder was het huis natuurlijk weer prachtig geworden. Want even serieus: het Kopen zonder kijken-team weet echt wel van aanpakken. Maar de afleveringen beginnen wel een beetje voorspelbaar te worden. Wat extra spanning in de toekomst vind ik geen slecht idee. Ik pleit dan ook bij dezen om het programma nog eenmaal om te dopen en verder te gaan onder een nieuwe naam: Kopen zonder eisen. Als we Alex en Bob helemaal laten losgaan, wordt het namelijk pas echt spannend.

Dat was hem weer! Tot volgende week maar weer. Ik ga nog even bijkomen van de douchekast.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Rtl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden