null Beeld

‘Kopen zonder kijken’-blog: “Deze aflevering wist me zelfs aan het huilen te maken”

Libelle’s Eva is net verhuisd en naarstig op zoek naar wooninspiratie. Ze slaat dan ook geen aflevering van Kopen zonder kijken over. Maar er valt haar meer op dan alleen de huizen en het interieur. Iedere dinsdag schrijft ze daarover. Deze week: tranen bij de sprookjesaflevering van het seizoen.

Eva Breda

Noem me een romanticus, maar het liefst kijk ik naar programma’s met zo min mogelijk drama. Boeren die in één keer hun grote liefde vinden bij Yvon Jaspers, eilanden met verliefde stelletjes zónder temptations en verbouwingen die zonder slag of stoot uitlopen op een succes. Ik geniet niet als ik anderen zie huilen. Ik huil als ik anderen zie genieten. En zo wist zelfs deze aflevering van Kopen zonder kijken mij aan het huilen te maken. Jep, ik ben een emotioneel wrak.

Lekker makkelijk

Voordat ik het ga hebben over al die tranentrekkende momenten van deze aflevering, wil ik eerst even wat kwijt over Kaat en Maarten, de deelnemers van deze week: wát een leuk stel. Niet alleen omdat ze zo onwijs lief voor elkaar zijn, maar vooral omdat er eíndelijk eens een stel meedoet dat niet zo’n onmogelijk wensenlijstje heeft. Kaat en Maarten hoeven niet per se een jaren ’30 woning, niet per se een tuin op het zuiden, niet per se een landhuis voor een schijntje. Nee. Ze hebben 4,5 ton te besteden en willen daarvoor in ieder geval een fijn huis met een open keuken, een zolder én een oven. Zo lekker makkelijk. Ik hou ervan.

Traantje numero één

Dan door naar mijn eerste traantje: die kwam namelijk al na een minuut of 3. Als Kaat en Maarten vertellen dat ze elkaar via een dating app hebben ontmoet en Maarten bijna niet kan verkroppen hoe gelukkig hij is. “Dat was fantastisch”, zegt hij glunderend terwijl ze hun ontmoeting bespreken met Martijn Krabbé. Te zoet.

Traantje twee

Mijn tweede traan kwam een tikkeltje later. Alex vond namelijk dat fijne huis met die open keuken, die zolder en die oven en Kaat en Maarten mochten hun toekomstige woning gaan bekijken. En wat waren ze heerlijk positief. Maarten werd er zelfs een beetje emotioneel van en stamelde met tranen in zijn ogen iets over een droomhuis. Oh, Maarten. Ik snik met je mee.

Emotioneel momentje drie

En dan komt misschien wel de climax van deze aflevering. Het nieuwe huis van Kaat en Maarten bevindt zich namelijk in dezelfde straat als het huis van Kaats ouders. Wanneer Kaat haar ouders belt om ze het heugelijke nieuws te vertellen, gaat haar moeder bijna van haar stokkie en een paar seconden later komt ze op haar gebreide sokken joelend en juichend de hoek van de straat om rennen. Ze stort zich in de armen van haar dochter en even denk ik dat ik kijk naar een reünie tussen moeder en dochter uit All you need is love. Nog nahijgend van het euforische moment laat de moeder weten dat ze wel ‘kan janken’, zo leuk vindt ze het. En drie keer raden wie er ook een traantje mee pinkt? Jawel, dat ben ik.

De laatste tranentrekker

Ook het einde was een behoorlijke tranentrekker. Al kussend en knuffelend lopen Kaat en Maarten door hun nieuwe woning, totaal overdonderd door het eindresultaat na de verbouwing. Ze kunnen hun geluk niet op en zelfs de champagnefles knalt op eigen initiatief de kurk eraf van enthousiasme. En als je denkt dat het niet zoetsappiger kan, wordt al dat geluk bekroond met een baby. En Kaat en Maarten leefden nog lang en gelukkig.

En ik? Ja, je weet vast wat ik toen deed.

Voor de mensen die zo veel geluk niet aankunnen, wie weet is er volgende week weer wat meer drama in Kopen zonder kijken. Tot dan!

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Rtl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden