null Beeld

‘Kopen zonder kijken’-blog: Roy vindt zelfs een bouwval ‘lekker oud’ ruiken

Libelle’s Eva is net verhuisd en naarstig op zoek naar wooninspiratie. Ze slaat dan ook geen aflevering van Kopen zonder kijken over. Maar er valt haar meer op dan alleen de huizen en het interieur. Iedere dinsdag schrijft ze daarover. Deze week: 5 klaplongen en de positiviteitsprijs. 

Eva Breda

Wie vorige week wat drama en sensatie miste in Kopen zonder kijken, kan deze week haar hart ophalen. Een zwangerschap, een huwelijk, 5 klaplongen, een huis kopen en een verbouwing ondergaan is iets waar de meeste stellen wel een jaar of 10 over doen. Maar bij Roy (25) en Deveny (24) komt dat allemaal langs in deze ene aflevering. Ik gok dat die 2 een behoorlijk turbulent jaar hebben gehad. Maar met zo'n eeuwige positieveling als Roy is alles een stuk draaglijker.

Kopen zonder kijken met Roy en Deveny

Over positief zijn gesproken, kunnen we het even hebben over Martijn, Alex, Bob en Roos? Die zijn namelijk alles behalve positief over dit jonge stel. Roy en Deveny worden continu afgebrand voor hun veel te kleine budget. Maar hallo?! Ze zijn nog zo jong! Met poffertjes bakken in de Efteling schraap je nou eenmaal niet genoeg budget bij elkaar om een karakteristiek jaren '30 woninkje van 5 ton te kopen. Maar kunnen we ze even een groot compliment geven dat ze op hun leeftijd wel een ruime 2 ton bij elkaar kunnen krijgen voor hun eigen huis? Ik vind het knap.

Handige Harry's

Maar oké. Bob realiseert zich al gauw dat dit echt de max is en er wordt deze week dan ook niet (!!!!) gejengeld om meer centen bij de deelnemers. Wél mag de hele familie komen opdraven om mee te klussen als er eenmaal een huis gevonden is. Dan vraag ik me altijd af: hoe komt iedereen aan zo'n handige familie? Als ik mijn bloedverwanten optrommel kan er hooguit wat onkruid gewied worden en een muurtje gesaust. Maar de achterban van Roy en Deveny sloopt een hele woning om hem vervolgens weer op te bouwen. Respect.

Deveny's uitspraken

Terwijl de familie en het team van Bob en Roos het huis omtovert tot Roys favoriete hotel, moeten wij nog even één ding bespreken: Deveny. Wat een heerlijk contrast is zij met de altijd goedgemutstse Roy die zelfs een bouwval 'lekker oud' vindt ruiken. Die zelfs in het ziekenhuis na klaplong nummer 5 nog weet uit te kramen dat hij er 'het beste van gaat maken'. Zijn vriendin is toch een tikkeltje minder uitgesproken tijdens de aflevering. Daarom bij deze mijn 3 favoriete uitspraken van haar:

1. Als haar vlák na het ja-woord door een uitgelaten Martijn Krabbé wordt gevraagd hoe ze zich voelt: "Getrouwd. En warm." Ach, de romantíék!

2. Bij het zien van een huis dat om de hoek van de kroeg zit: "Dan kunnen we rollend naar huis uit de kroeg." Oké, ik zeg zeker niet dat je nooit los kunt gaan als je eenmaal een baby hebt. Maar het beeld van een hoogzwangere dame die het heeft over de kroeg uit rollen vond ik zeer komisch.

3. Wanneer haar kersverse echtgenoot met klaplong nummer 5 in het ziekenhuis ligt en tegen zijn tranen vecht van frustratie: "Dit kwam even niet uit." Ja, potverdorie. Kan die Roy zich ook nooit aan de planning houden? Pfff.

Nee, alles leuk en aardig. Ik snap haar heel goed. Het is ook niet niks om mee te doen aan een extreem programma als Kopen zonder kijken als je hele leven op zijn kop staat. Ik zou het al vreselijk vinden om een ander voor me te laten shoppen als het ging om een broek of een bank. Laat staan de woning waar m'n kind op moet groeien.

Eind goed al goed

Toch is het eindresultaat altijd weer prachtig. Ook Roy en Deveny krijgen een waar paleisje opgeleverd. En ja, de visgraatvloer en stalen frames zijn weer aanwezig. "Ik wist niet dat dit mogelijk was met het budget dat we hadden", stamelt Roy nog door zijn tranen heen. Nou lieve schat, dat is het ook niet. Maar met al die hulp van je lieve familie heb je nu een fantastisch huis. En dat is dit jonge stel zeker gegund!

Oh, PS. ik heb even een rondje online detectivewerk gedaan en kan jullie melden dat Deveny afgelopen zondag is bevallen! En ik weet bijna zeker dat Roy ondanks alle slapeloze nachten, alle kots en al het gehuil het allemaal "alleen maar mooi" vindt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Rtl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden